Hmm...?

A krzywdę jej zrobiłaś?

@Daniel86 Mnie się kojarzy z Guten Tag :upside_down_face: No niestety ci co mają celiakię mogą poczuć się dziwnie… W zależności czy mają poczucie humoru czy nie…

2 polubienia

@anon18020312 Nie. Szłam tylko. Może się przestraszyła że ktoś nowy, nie wiem…

1 polubienie

A ktoś jej krzywdę robił?

@anon18020312 Nie…

1 polubienie

A ktoś krowy gwałci?

Jak sa restauracje weganskie to OK?
A jak nazwa ostrzega osoby z klopotami trawiennymi to juz dyskryminacja? Gluten ma to do siebie, ze w przyrodzie wystepuje, podobnie jak cukier czy tluszcze.
Na razie chyba nie ma obowiazku specjalnego wyrozniania skladnikow potencjalnie groznych dla alergikow, choc podawanie skladu produktu juz tak.
Mnie zlosci naduzywanie podobienstwa etykiet - zwlaszcza w wyrobach o obnizonej ilości tluszczu, bezcukrowych czy bez laktozy. Do tofu, soi i slodzikow mnie nie przekonasz.

4 polubienia

Świat zwariował. I to mój Poznań :frowning: no, na szczęście już nie mój.

za jedzenie mięsa już zostaliśmy tutaj zrugani.
Nie można murzyna nazwać murzynem. Jedzenie obiadu na białym obrusie jest rasistowskie, Trzeba zmienić nazwę Morza Czarnego ( a co z Żółtym? Białym, Czerwonym?) W Poznaniu radni/bezradni debatowali nad zmianą nazwy ulicy Czerwonego Kapturka na Osiedlu Bajkowym (i to już kilka lat temu).
A co z Black Friday? Dalej obowiązuje.
Będzie strach przyznać się, że się czyta książki, żeby nie obrazić tych, którzy nie czytają :frowning:

4 polubienia

Dokladnie tak.Wyczerpalas temat!

1 polubienie