Hurkacz vs Alcaraz?

Ciekawa jestem efektu.
Czy ktoz z Was zna statystyki ile razy i z jakim skutkiem grali ze soba?

Na razie Hurkacz gra wspaniale i prowadzi 4:1 w pierwszym secie.Alcaraz nie istnieje…
Dotad grali 3 albo 4 razy.Dokladnie nie pamietam ale z pewnością,wszystkie mecze wygrał Hiszpan.
4:2 I wielka szkoda bo Hubert prowadził już w tym gemie,40:0…I przegrał 5 piłek z rzędu… :roll_eyes:
Graja na przewagi, mecz się wyrównał ale to wspaniały gem!!!
4:3.Hiszpan przełamuje i odrabia większość strat.Wspaniala gra Alcaraza ,wyraźnie odrodzonego…
Ogólnie bardzo dobry, chwilami rewelacyjny mecz ale…jestem w pracy nie obejrzę do końca…
4:4…Stanal Polak w miejscu.Beznadziejny gem, pozbawiony minimum walki…
4:5…Alcaraz wygrywa ciężkiego gema i przełamuje Hurkacza.Wszystko się zmieniło… :face_with_raised_eyebrow:
I znowu na przewagi…

2 polubienia

Doczytalam, ze spotkali sie dwukrotnie, w 20 i 24.
Wygrywal Alcaraz, ale z duzym trudem.
Oby się karta odwrocila i Hurkacz wygrał…

Pierwszy set wygral Alcaraz, drugi tie break. Ogladam dalej…

1 do 1.
Jedziemy dalej…

2 do 1 dla Hiszpana. :face_exhaling:

1 polubienie

Koniec końców,obejrzalem niemal w całości.Wspanialy chwilami mecz,piekne widowisko i tylko szkoda ze ponownie przegrane.
Hurkacz w pierwszym secie,wyraznie słabiej niż zazwyczaj,serwowal…Mnóstwo błędów przy siatce, w tym przynajmniej kilka, niepotrzebnych…
Jak już kiedyś wspominałem,Hurkacz to typ zawodnika a’la Ivan Lendl czy Pete Sampras.Z kolei Alcaraz,coraz bardziej przypomina Nadala a najpoważniejszą różnica to iście szczenięca niefrasobliwość Hiszpana.Właściwie to jednej piłki w 6 gemie,zabraklo Hubertowi aby wybić tego seta z głowy,Hiszpanowi.
Hurkacz wyleciał z top-10 i nie wiadomo czy zmieści się w top-20.Ale dzisiejszym meczem pokazał że zdecydowanie jest zawodnikiem na miejsce przynajmniej w okolicach 10-12.A gdyby częściej grał tak jak w pierwszych 3 gemach, nikt nigdy by go z top-10, nie wykolegował!
No coż…Niedosyt jednak pozostaje…Tak ładnie i przebojowo wręcz,układał się ten turniej…

2 polubienia

Ciekawe gdzie @birbant ?
Na skoczków z dwururki polował?
W koncu Alkaraz ze “stajni” Nadala.
Choć faktycznie wykazuje czasem niefrasobliwosc.

1 polubienie

Córka mnie odwiedziła, mecz oglądaliśmy razem ale lapka miałem zamkłego.
Szkoda, Hubi grał dobrze, ale nie był by sobą, żeby nie partolił będąc tak blisko wygranej. On, niestety, jest specjalistą marnowania tego, co tak ciężko wypracuje.

1 polubienie