I jeszcze taki przypadek

Kto pamieta Ale Janosz?
Kiedys dla mnie,niezrozumiala decyzja tzw.“jury” w temacie"Idol".Optowalem za Eweliną Flintą :wink:
Czas pozamiatał a juz najgorsze co moglo sie trafić Ali to jej debiut plytowy pod dyktando tzw.“producenta”,najwyrazniej idioty.Nie chce jednak tego zgłębiać…
Oto wpadlem na yt,na produkcje grupy Hoo Doo Band.Mizerne raczej ale obecność Ali robi wielką roznicę!
Aż chwilami ciary poczułem bo wydaje sie ze wreszcie ktoś zasluzyl na komentarz “polskiej Arethy Franklin”
Tyle ze to bylo dekade temu…
Moze ktos wie wiecej…Byloby fajnie bo to,okazuje sie,faktycznie wielki talent ktoremu media skradly kiedys kawal zycia…

3 polubienia

I jeszcze raz oni…Nie wiem co sie w tym zespole dzialo- u nas blues to osobne ścieżki…
Ale w tym nagraniu tak zespół brzmi przyzwoicie jak i wokal Ali,znowu w klimacie Arethy…
Typowa “polska”.
Jesli tylko cos zyskuje na jakości,od razu cisza…“Szmelc zawiści czy prostacka glupota”…
Moze ja sam popelnilem jakis błąd ale nie rozumiem jak to sie moze nie przebijać w radiach ktore i tak nie maja nic do zaprezentowania…
Zostawmy to…
Ali,bije brawo i mam nadzieje ze po drodze nikt jej nie zaszkodził.

Spoleczenstwo malo muzykalne jest, tak mi sie to z Rejsem skojarzylo :wink:

Ja pamiętam. W Idolu mi się podobała, a potem cisza…

1 polubienie

Niestety, w ogóle nie znałem tego.

Potem nagrala plyte i…Byla to potworna kupa.A potem cisza…I przestalem sie interesować.Tymczasem okazuje sie ze zawodniczka nie przepadła a wrecz przeciwnie,pokazala sie od bardzo dobrej strony w innym klimacie…
Ale to bylo 10 lat temu.Co teraz,pojecia nie mam :upside_down_face: :thinking:

1 polubienie

Ala ma na koncie bodajze 4 płyty, z czego jedna jest calkowicie autorska ,caly czas działa muzycznie.

Tak,coś wczoraj doczytałem…
Bylem strasznie zniesamczony debiutem ale takie tragedie to juz norma by wspomnieć choćby inna “gwiazde” za uszy wyciągnietą,Kaje Paschalską…
E.Flinta tez nie powaliła i koniec końców,odpuscilem tzw. gwiazdy z tv.
Tutaj jednak mysle ze warto sie zatrzymać.Moze sie dziewczyna doczeka swoich “5” minut bo potrafi śpiewać!

Słaba, okropna wypromowana na siłę. A jej nowe utwory są… jakieś bez duszy.

1 polubienie

Tak sie kiedyś zaczęlo.Ale tutaj w tych bluesowych zapędach,wypada ciekawie.I lepiej niz zespol towarzyszący.

Ale wygląda lepiej niż zespółmnic,. Pomyśl