Na miejscu PiS zamiast w lotnisko zaczelabym inwestować w modernizacje więzień.
Modernizować? A po co? Żeby zachęcać do odsiadek? Więzienie powinno odstraszać.
Więźniowie mają za dobrze, jeszcze trochę i będzie jak w szkole: same prawa, żadnych obowiązków.
To chyba Salomon powiedział, że mniejsze zło nadal jest złem
Nauczycieli jeszcze chyba nie biją
Cukier wruci kiedyś ! w nowej cenie, nawet cukrzyki z wrodzoną kupują . Choroba na zamówienie. Zacznę używać chodzika na przejściach, i wózkiem inwalidzkim do pracy dojeżdżać / może autobusami, tam są bezpłatne przejazdy i miasto zakupi na linie autobus z windą /. Trzeba to przemyśleć
Zlituj się !, Szpitale, więzienia - horror. Jeszcze mi się pamięć wróci po tym dobrobycie - rewizje osobiste, tłumaczenia czemu tak a nie inaczej czy dlaczego. Ja nie jadę
Mają okres ochronny na wakacje
Ja przeciez żartuję - dla siebie powinni modernizowac, zeby reszte życia w miare ludzkich warunkach spędzić
Jak to nie?! Kosz na głowie, wyzwiska, ale i pobicia w polskich szkołach mieliśmy. Wprawdzie jest to rzadkość, ale…kilka razy już było. Raz nawet mimo… hmm … nacisków o utajnienie dostało się do mediów.
Oj tam…dzieci się zdenerwowały. Ale prawdziwa afera będzie, jak się nauczyciel w końcu obroni i da domorosłym łobuzom w łeb.
Nie złapałam żartu. ale to dlatego, że nie tak dawno uczestniczyłam w dyskusji na temat więziennictwa i sądownictwa.
Mieliśmy przypadek, że mąż nauczycielki wziął w obroty (bez świadków) ucznia, który ustawicznie pyskował na lekcjach jego żony. Wyobraź sobie: pomogło
Czyli innym dzieciom uniemożliwiał naukę. Dziecko takie mąąądre, nie da sobie w kaszę dmuchać, po trupach do celu idzie-rodzic patus się cieszy.
Za co ich nagradzać modernizacją !, Laurka pensjonariusza ZK z wyszczególnieniem paragrafów kpc i nagród wystarczy
Nie dalej jak 2 lata temu,kuratorium wyciszyło sprawę nacisku na dopuszczenie do matury jakiejś wyszczekanej laski ze wschodu.Ukraina albo Gruzja…
Prawie 50% nieobecności oraz stopnie na poziomie ewidentnego idioty…Wszystko zatuszowano i z wszystkich przedmiotów ja wyciągnięto…
To tak na marginesie,poki pamietam…
Z Kaczyńskim było podobnie w liceum. Sam minister edukacji, niejaki Kubera interweniował, żeby nasz dzisiejszy Polskę zbaw, ukończył liceum.
Za moich czasów był Jerzy Kuberski…Ale to chyba nie ten sam…
Sorki, to moja niepamięć, tak, Kuberski.
Nigdy się tym nie interesowałem ale z tego wynika ze był wyjątkowo długowieczny…
Był. Czasu jego panowania nie pamiętam, ale on z tych niezatapialnych.
Znikam, bo internet znowu mi tnie i tylko się wnerwiam.
On był ministrem od 72, w wtedy Kaczyński do maturalnej klasy chodził, czy jakoś tak…
Komentarze ciężko mi wchodzą.