Idą zmiany?

Na miejscu PiS zamiast w lotnisko zaczelabym inwestować w modernizacje więzień.

6 polubień

Modernizować? A po co? Żeby zachęcać do odsiadek? Więzienie powinno odstraszać.
Więźniowie mają za dobrze, jeszcze trochę i będzie jak w szkole: same prawa, żadnych obowiązków.

3 polubienia

To chyba Salomon powiedział, że mniejsze zło nadal jest złem :thinking:

5 polubień

Nauczycieli jeszcze chyba nie biją :thinking:

1 polubienie

Cukier wruci kiedyś ! w nowej cenie, nawet cukrzyki z wrodzoną kupują :stuck_out_tongue_winking_eye:. Choroba na zamówienie. Zacznę używać chodzika na przejściach, i wózkiem inwalidzkim do pracy dojeżdżać / może autobusami, tam są bezpłatne przejazdy i miasto zakupi na linie autobus z windą /. Trzeba to przemyśleć

2 polubienia

Zlituj się !, Szpitale, więzienia - horror. Jeszcze mi się pamięć wróci po tym dobrobycie - rewizje osobiste, tłumaczenia czemu tak a nie inaczej czy dlaczego. Ja nie jadę

Mają okres ochronny na wakacje

1 polubienie

Ja przeciez żartuję - dla siebie powinni modernizowac, zeby reszte życia w miare ludzkich warunkach spędzić :stuck_out_tongue_winking_eye:

5 polubień

Jak to nie?! Kosz na głowie, wyzwiska, ale i pobicia w polskich szkołach mieliśmy. Wprawdzie jest to rzadkość, ale…kilka razy już było. Raz nawet mimo… hmm … nacisków o utajnienie dostało się do mediów.

4 polubienia

Oj tam…dzieci się zdenerwowały. :face_with_raised_eyebrow: Ale prawdziwa afera będzie, jak się nauczyciel w końcu obroni i da domorosłym łobuzom w łeb.

1 polubienie

Nie złapałam żartu. ale to dlatego, że nie tak dawno uczestniczyłam w dyskusji na temat więziennictwa i sądownictwa.

2 polubienia

Mieliśmy przypadek, że mąż nauczycielki wziął w obroty (bez świadków) ucznia, który ustawicznie pyskował na lekcjach jego żony. Wyobraź sobie: pomogło :slight_smile:

3 polubienia

Czyli innym dzieciom uniemożliwiał naukę. Dziecko takie mąąądre, nie da sobie w kaszę dmuchać, po trupach do celu idzie-rodzic patus się cieszy.

2 polubienia

Za co ich nagradzać modernizacją !, Laurka pensjonariusza ZK z wyszczególnieniem paragrafów kpc i nagród wystarczy

Nie dalej jak 2 lata temu,kuratorium wyciszyło sprawę nacisku na dopuszczenie do matury jakiejś wyszczekanej laski ze wschodu.Ukraina albo Gruzja…
Prawie 50% nieobecności oraz stopnie na poziomie ewidentnego idioty…Wszystko zatuszowano i z wszystkich przedmiotów ja wyciągnięto…
To tak na marginesie,poki pamietam…

2 polubienia

Z Kaczyńskim było podobnie w liceum. Sam minister edukacji, niejaki Kubera interweniował, żeby nasz dzisiejszy Polskę zbaw, ukończył liceum.

5 polubień

Za moich czasów był Jerzy Kuberski…Ale to chyba nie ten sam…

2 polubienia

Sorki, to moja niepamięć, tak, Kuberski.

3 polubienia

Nigdy się tym nie interesowałem ale z tego wynika ze był wyjątkowo długowieczny… :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Był. Czasu jego panowania nie pamiętam, ale on z tych niezatapialnych.
Znikam, bo internet znowu mi tnie i tylko się wnerwiam.

On był ministrem od 72, w wtedy Kaczyński do maturalnej klasy chodził, czy jakoś tak…

Komentarze ciężko mi wchodzą.

2 polubienia