Od bardzo przebojowo grającej Muguruzy? Po pierwszym secie 6 do 0…
Wczoraj oglądałem skrót meczu z poprzedniej rundy z jakąś Japonką i chociaż wygrała spokojnie, to uważam, że grała grubo poniżej swojego poziomu i w myślach sobie powiedziałem, że marny ją los czeka dzisiaj z Hiszpanką.
I niestety to się teraz potwierdza.
Właśnie to się dzieje, wszystkie wskazuje, że mecz przegra 6:0, 6:4. Właśnie jest 5:4, z przełamaniem dla Hiszpanki w drugim secie.
Jestesmy teraz nieco bogatsi o wiedze…
Niczego Idze nie ujmujac za poprzednie gry…Jest w niej cos juniorskiego…Wciąż…Dalej…
Mimo wspanialego stylu,mimo sily,przegrywa,[jesli przegrywa],tak samo jak Radwanska.Bezradna.
Do dzisiaj wydawalo mi sie ze one obie są od siebie krancowo rózne.Ze to inaczej na korcie wygląda…
A teraz boli mnie dooopa bo z wysoka spadłem
Niemniej caly czas podkreslalem.Top 10 ja sprawdzi.Muguruza tam juz byla i pewnie wroci…Iga jeszcze…No mam nadzieje ze uporu jej starczy.Ze nie bedzie jak inne nastolatki ktore zapominaja jak sie nazywają na widok swego konta…
Troche szkoda.Jakies 6:3;6:3 i rece by mi sie nie trzesly…A tak…Złość.
Widac jednak [i to jest takze nauczka dla mnie-kibica] cudów nie nalezy oczekiwać!
Iga już gra na najwyższym światowym poziomie, tylko jeszcze musi się nauczyć grać z “mutantami” żeńskiego tenisa. Azarenka, Osaka, Kwitova, Muguruza, Williams Serena i pewnie ktoś tam jeszcze, jak Coco Gauff.
Teraz mam wrażenie, że dotychczas ona miała więcej szczęścia, że względu na szczęśliwe losowania w turniejach. No i już 2 wygrane turnieje na koncie.
Racja.Gauf to dzieciak i nie wiadomo co z niej wyrosnie.
Osaka to zjawisko.Nie nazywalbym jej mutantem…Ale czy Iga bedzie potrafila jak ona?Mimo wszystko blizej jej do siłowego tenisa…
A ja sie boje by to sie kiedys nie “zatkalo” na jakims wiecznym ćwierć-pół finale
No jasne, może lepsze słowo to gladiatorkami. Ona umie walczyć i jak na jej wiek, to już tworzy swoją historię tenisa. Do tych powyżej jeszcze trzeba dodać Halep.
Domyślam się też, że oprócz tego, że Iga ostatnimi dniami odpłynęła trochę, po chociaż by udzielonym wywiadzie miejscowej gazecie w Doha, to jej trenerzy trochę wyczekiwali brutalnego rozstrzygnięcia ze swoją wychowanką. Bo wiedzą, że szybciej dojrzeje i wyleczy się ze zbyt uroczego obrazu swojej osoby. Teraz łatwiej będzie jej pracować nad sobą, dzięki lekcjom pokory.
Dostała wpierdol?
Kurcze ci nasi sportowcy często zawodzą przed samą metą. Takie moje przemyślenie.
Ja juz wczoraj pisalam,
Wenezuelka jak piec martenowski (bo jaka tam Hiszpanka) wiekie to (182), silne, 10 lat wyprzedzenia w treningach i doswiadczeniu?
Cienko to wygladalo. @collins02 piszesz juniorskiego w Idze. Pewnie, ze jest.
Ma olbrzymi potencjal, ale i czas.
Akurat mialam dzis mozliwosc mecz obejrzec - ja kiedys pisalam tego typu eventy ogladam rzadko i raczej na zasadzie do towarzystwa Cygan dal sie powiesic…
Moje odczucie? Wygrala w duzym stopniu sila.
Te lekcje pokory mogą byc faktycznie przydatne.Ona ma dopiero za miesiac 20 lat…
Pamietasz co miales w glowie w wieku lat 18-stu?
Ja mniej wiecej,pamietam i mimo iz gralem aktywnie w pilke i tenisa,na Roland Garros nie nadawalbym sie nawet do biegania za pilkami na aucie.
Ktoś z obozu Igi powiedzial,“to tak nie dziala”,majac na mysli ze jak raz wygra to reszta ma przed nią tylko spieprzać…
Kazdy sobie dzisiaj zadaje pytanie,jaki jest ten prawdziwy obraz dziewczyny.Wygrywa szlema a potem oddaje sety do zera…Kobieta zmienna jest…Ale Iga to dla mnie jeszcze dziewczyna.I bardzo,BARDZO sie niepokoje o to cisnienie ktore na niej spoczywa…
A tymczasem wczoraj siatkarze Zaksy pokazali charakter i pokonali Zenit Kazań 3:2. Wynik jak wynik, ale przegrywając 0:2 i przy dwóch serwach meczowych dla Rosjan odwrócili losy spotkania i seta wygrali 29:27. No i nie odpuścili do końca meczu. To był pierwszy ćwierćfinał LM. Rewanż 24 marca w Kędzierzynie.
To dla wzmocnienia morale kolegi @collins02
Jakos to dla mnie dalszy plan.Ilu Polakow gra w Zaksie?Sorry ale nie sledze klubowej siatki,od czasu gdy upadly ostatnie nadzieje na normalnyklub w Poznaniu.Czyli jakies 20 pare lat…
Na razie spadl mi kamien z serca.
Krejcikowa,mimo iz straszy,jest nie na tym samym poziomie.
I po raz kolejny okazuje sie sie ze Iga jest w elicie.JEST a nie aspiruje.Różnica!
Czekam na prawdziwe przełamanie.Na Rosjanke lub Barty,nie mówiac o murzynkach,poslane do kąta…
Juz niebawem…
Polowanie czas rozpocząć!!!
Tutaj zwracam honor.
Okazuje sie sie ze to godne zaangażowania…
Niestety,tutaj siatkowka jest jedynie kaprysem podobnym do skoków a co za tym idzie,nie ma mowy o transmisji.
Iga przegrywa drugiego seta z Konjuh.
ja nie wiem czy jej te gry w deblu to sluza?
wszystkich srok za ogon raczej nie daje sie zlapac.
Piąty gem w III secie - katastrofa.
No i po zawodach. To było lanie.
Trzy sety to jeszcze nie lanie.Z Muguruzą bylo gorzej…Tyle ze ta Konjuh to 4 setka i to sie juz nie powinno zdarzyć.No ale taki jest sport a tenis nie stanowi tu wyjatku…
Niepokoi mnie to ze Świątek idzie szlakiem innych dzieciakow.Szybko sie wspina by potem leciec w dół…Jak Sophia Kenin…
W dodatku gdy wygrywa to miażdży ale gdy przegrywa chwilami gra gorzej tak od Linette jak i Fręch…
Dla nas kibicow kolejna nauczka by nie oczekiwać od juniorki stabilnosci dojrzalych zawodniczek.To sie po prostu nie zdarza.
Iga-Alison Riske 6:1;6:1 w Madrycie.
Dziewczyny dzieli ledwie 10 miejsc w rankingu.Na korcie wyglądało to tak jakby dzieliło je ok. 200 miejsc.
Odetchnąłem z ulgą.Ile jednak znaczy nawierzchnia…
Korty ziemne welcome to
W 2 rundzie,niebezpieczna Niemka,Laura Siegemundt która tez preferuje korty ziemne.Bedzie ciekawie!