Iga zmienia trenera

Klamka zapadła.

Nie ma to jak zyc w ciekawych czasach…

1 polubienie

Jak ktoś ma talent to nie potrzebuje trenera. Potrzebuje zaplecza i warunków

Cholernie ryzykowna zabawa.Tyle że w możliwie,neutralnym momencie…
Trenerom tenisowym mogę tylko współczuć.Sporo gwiazd to rozkapryszone lalki,z ruskimi na czele.Ale i trenerem Osaki czy Collins też nie chciałbym być…
Trudno to ocenić gdy nie zna się następcy…Szatni też nie znamy i nie wiemy jaka tam panowała atmosfera.
Prócz Wimbledonu i czegoś choćby nieco bardziej spektakularnego na Australian Open,Iga osiągnęła już wszystko…A nawet sto razy więcej.Ale widocznie regularne ćwierćfinały to dla niej teraz za mało…
Tylko kciuki trzymać bo Iga jest naszym skarbem narodowym!
Mam nadzieję że Iga rozważyła taki"drobiazg" że jest po ekstremalnym sezonie,wzbogaconym o igrzyska i dosłownie żadna zawodniczka tego nie wytrzymała bez kontuzji lub omijania turniejów…

3 polubienia

Nie bardzo chce mi się wierzyc, ze nie ma już nastepcy?
Tylko na razie jest to dzialanie, "żeby nie zauroczyć "
I uniknąć glupiego gadania pseudoekspertow?
I tak hejterstwo będzie mialo używanie pozniej…

Ba!
Ona na oku to pewnie kogoś ma od dawna.Takich decyzji nie podejmuje sie jak w castingu na operatora dzwigu :wink:
Do tego dochodzi dziennikarska rutyna i te ich"rozmowy trwają"to komentarz który pojawia sie zawsze przy tego typu,doniesieniach.

1 polubienie

Od IO w Paryżu miałem ulotne, ale nieodparte wrażenie, że coś w ekipie Igi nie gra. Mieliło mi się to w głowie, sam sobie w to nie wierzyłem. A jednak.
Wstrzymuję się na razie od wszelkich komentarzy, z niepokojem czekając na ciąg dalszy.

1 polubienie

W sumie,troche szkoda że tak się stało.
Przerwana została historia sukcesu.
Co teraz?
Oby Iga grała swoje.
Niestety,wszystkie lampy skierowane są na nią,Nie wykluczając ekstremalnych derbili-hejterów…Jeśli Iga po tej dziwnej,mimo wszystko,przerwie,wróci do swego mistrzowskiego poziomu…To będzie cud.
Ale to taki możliwy i wyobrażalny,“cud”!

1 polubienie

Trenerzy tenisowi mają przerąbane, bo to oni są pracownikami tenisistów.
Jak pamiętam to wszyscy zmieniają swych trenerów po jakimś czasie. Istotą jest powód tych zmian.
Jak zauważyłem, efekty zmiany są głównie trzy. 1-poprawa gry. 2- pogorszenie gry. 3-taka sama gra jak przed wymianą.

1 polubienie

Stawiam na Igę
Ale dość karkołomny pomysł, że jej trenerem mógłby byc Rafa Nadal? On nie musi być pracownikiem ?

W tym momencie musi. Przynajmniej oficjalnie. Ale tani to on nie będzie. A jakie układy sobie zorganizują, tego nie wiem… No i nie wiadomo, czy Nadal…

Biorac pod uwage jak gra Alcaraz?
Czy Rafa jest tani w sensie bo go stać?czy wymagajacy?

Pojęcia nie mam. Pewnie niedługo się dowiemy. Na razie trenuje z Moczkiem, jej treningowym sparingpartnerem.

Jakis sposob na stres bedac na swieczniku miec musisz

1 polubienie

Iga szuka impulsu aby niie tkwić w jakiejś,w jej mniemaniu,przeciętności…Tak mi sie wydaje.I jeśli tak,podziwiam!
Ale jest to spore ryzyko.
Prawdopodobnie są zmęczeni sobą,po tych wszystkich latach…I ja to rozumiem.Ale ryzyko pozostaje ryzykiem.

1 polubienie

Nie wykluczam tego impulsu. Do tego pewne wypalenie własnym towarzystwem. Nie chcę nic sugerować, ale dowiedziałem się, iż pani Daria za bardzo wtrącała się w treningi i poprawiała Wiktorowskiego. Zresztą od Paryża było widać, ze się dystansowała na trybunach i siadała w oddaleniu od grupy. Przedtem tego nie było. I to jest moja obserwacja. Ale jej pobyt w zespole jest niepodważalny przez Igę. Być może coś jest na rzeczy, być może nie, więc to sprawa bez znaczenia, dlatego wstrzymuję się z wnioskami i opiniami. Wiemy, że nic nie wiemy. Najważniejsze by Iga po tym wszystkim wróciła na korty w formie.

1 polubienie

Nie wiem,nie widziałem nic prócz…złego wrażenia nt.jakichkolwiek kontaktów.A tu,przecież mogę się mylić…
Poza tym,zastanawia mnie to że Iga chce kogoś z zagranicy…Dlaczego to ma być akurat wyróżnik? :face_with_raised_eyebrow:
I dlaczego np. nie Zaniewska?
Nic nie wiemy,fakt!
Oby nie przestała grać bo masters,tuż,tuż!

1 polubienie

Toksyczne to? Ta daria