Ile można?

“… w sesji popoludniowej,odbędą sie półfinały na 100 m. przez płotki kobiet,z udzialem aż dwóch naszych zawodniczek.
Obaj panowie nie są bez szans na dobry wynik…”

Takie dziennikarstwo.
Owszem,można sie śmiać.A ja to juz pewnie jestem zboczony bo pamietam czasy korekty.Ale…Czy to dryfowanie w strone debilizmu juz nikogo nie obchodzi???
Może od razu kopnijmy w doopę ortografię,gramatykę!Bo po co nam ta cegła :thinking:

3 polubienia

Daj spokoj, przy tym moje literowki, zwlaszcza jak pisze z telefonu i bez mikroskopu to nic nieznaczace potkniecia.
Ja juz nie za bardzo pamietam, kiedy na takich wp czy lnterii trafil sie tekst bez bledow i napisany w miare literacka polszczyzna
Klasyka gatunku?
Internet wrze, wszyscy Polacy kochaja sie w celebrytce, ktora ubrala sukienke i przerwala milczenie.

1 polubienie

Ale to NIE JEST literówka…
Ja wiem ze zyjemy w czasach gdy"panie,panowie"to niemal rasizm ale to jest informacja.Sportowa informacja.

1 polubienie

Ja tylko uzylam przykladu z tymi litrowko-literowkami :wink:
Kiedys byl taki fajny zawod - korektor?
A tetaz te lenie to chyba nawet automatyczna korekte wylaczaja.
A to co podales to czesty blad jak korzystasz z tlumacza google - nie odroznia rodzajnikow i czesto myli plcie.

1 polubienie

I logikę, i logikę! Często zdania bez interpunkcji, albo źle postawioną, zmieniają kompletnie sens.

3 polubienia

Literówka, to zupełnie inna para kaloszy. Mają prawo zdarzać się, podobnie jak czeskie błędy, ale tylko osobom prywatnym i w prywatnych tekstach. Nie dziennikarzom, Nie w prasie, nie w książkach, nie w studiach tv (tam błędów pisanych nie widać, ale chamstwo i brak kindersztuby powala) :frowning:

3 polubienia

No wlasnie!To akurat,mamy na wp. kazdego dnia.

2 polubienia

Wyczerpałaś temat. :innocent:

1 polubienie

Oj. A cóż my tu widzimy. :thinking:
W krótkim tekście wypominającym JEDEN BŁĄD logiczny popełniono OSIEM INNYCH.

.może od razu kopnijmy w doopę interpunkcję, bo po co nam ta cegła.

2 polubienia