Inny nastrój...Jesień,kiedy jest piękna...

Jesień…Czyli czas aby trochę,choć troche zmienic płyty…
Jedną z pierwszych kompozycji ktore zwykłem przypominac sobie w slonecznym wrześniu,jest ten utwór…
Grupa Strawbs"Autumn"…
I wszystko co najlepsze w ramach tzw. rocka progresywnego.Jakze cudownie potrafili grac muzycy,przeciez zespolu z tzw. drugiego szeregu!!!
Był tam wszelako,przez pewien czas Rick Wakeman na instrumentach klawiszowych…A kiedy nie bylo Ricka,gral tak jak tutaj,niedoceniany[a moj jeden z faworytow!],John Hawken [Rennaissance]
Posluchajcie tylko tych melotronów!
A po nich w drugiej czesci ,fortepianu…Ktoż potrafil subtelniej?Moze Gary Brooker?
Rok 1974 przyniosl sporo pieknych albumow.Ten jednak mam w sercu na każdą jesień…

5 polubień

P raz kolejny trafiłeś w serce moje. Oczywiście, że znam. To był dość rozpoznawalny utwór w moich kręgach. Miałem to na taśmie i w roku miodowym mojego małżeństwa, ta muzyka towarzyszyła żonie i mi.

2 polubienia

Czyli ktos jednak o to zadbal w tamtych latach…
Mialem juz swoj magnetofon ale o The Strawbs dowiedzialem sie dopiero w 1976 roku i to od starszego brata,kolegi z klasy… :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Pamiętam, przegrałem od kolegi, który był z wizytą w Holandii, bo tam miał rodzinę.
Była to późna jesień 1975.
Jak się później okazało, on nie był pierwszy, bo wśród znajomych trafili się tacy, co mieli to rok wcześniej.
W każdym razie, ja to poznałem, jak powyżej i często słuchałem sobie.

1 polubienie

Nooo , to rozumiem, aż sprawdziłam u siebie w ulubionych, czy to jest to samo :wink:

2 polubienia

A mnie to sie kojarzy…

2 polubienia

A ja sobie dalej wklejać będę

2 polubienia

Czyli miales całą plyte?
No miales szybciej ode mnie :slightly_smiling_face:
A to wciaz ledwie znana grupa w Polsce.
Oczywiscie na forum classic rock,zna to wiekszosc ale…To specyficzne miejsce :wink:

1 polubienie

Nawet w tle masz okladke.

Nie płytę. Tylko to jedno nagranie na taśmie magnetofonowej.

1 polubienie

W takim razie po meczu zobacze czy jest reszta w necie…

Z jesienią tylko jeden mi się numer kojarzy :heart::heart:

2 polubienia

Uwielbiam T.Love :heart::heart:
Dla Ciebie :heart::heart:

1 polubienie

Dzieki:))

Jeśli jesień, to zawsze ta płyta i ten utwór:

2 polubienia

Dla mnie jesień jakas senna i zadumana…

2 polubienia

Cala ta plyta…Idealnie jesienna.

1 polubienie