Internet zawiera prawie całą ludzką ogromną wiedzę. Przeglądanie jej małej

części daje mi tyle mądrej i pożytecznej rozrywki, że nie tęsknię za uczestnictwem w teleturniejach czy quizach. A prócz internetu mam setki najmądrzejszych ludzkich książek i wartościowych artykułów w czasopismach. Mam rację?

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

Internet to śmietnik. Każdy może wrzucić co tylko chce :frowning: I tylko od odbiorcy zależy w co uwierzy.

4 polubienia

Internet w 90% to zawoeray poklady ludzkiej glupoty i narcyzmu.
Zrzeszta ten, z ktotego korzyste sie oficjalnie to tylko czesc dzialalnosci sieci.

2 polubienia

Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem że na świecie jest tyłu idiotów.

4 polubienia

I właśnie dlatego zawiera prawie całą wiedzę xd

1 polubienie

Wiedzę? No, proszę Cię :frowning:
Większość to plotki i newsy wyssane z palca. Nawet Wikipedia zawiera błędy.

2 polubienia

Ale jest ktoś kto ten błąd poprawi…
Poza tym to w internecie znajdziesz wiedzę jakiej w tv nigdy…
Czego nie ma w internecie?

1 polubienie

Trzeba umieć sięgać po wiedzę wartościową, a nie po plotki i newsy wyssane z palca. W internecie jest tyle wartościowej wiedzy, że życia by Ci brakło, aby zapoznać się choć z 1/1000 z niej.

Plotkami się nie interesuję, ale one są i mają wzięcie u wielu osób. Gdyby tak nie było, nie istniałyby żadne Pudelki, czy inne bzdety.
Potrafisz odróżnić newsa od fuck newsa? Ja nie zawsze. poza tym przekopanie się przez te śmieci czasami zajmuje sporo czasu. Ludzie mniej sceptyczni, bardziej wierzący politykom, dziennikarzom często ulegają celowym manipulacjom.

1 polubienie

Trzeba jeszcze umieć dobierać odpowiednie treści.

2 polubienia

a to juz jest na poziomie tzw. bialego wywiadu - odroznic co plotka, co rzeczywisty przeciek lub zasugerowanie? analitykow szkoli sie latami.