Jacek Bartosiak na temat Koronawirusa, a pod tematem wstawię film komentujący kwestię Brytyjską ... Pytanie co o tym sądzicie ? Francja też trochę za późno zapowiedziała Kwarantanne :/

cos takiego to powinno w TVPiS leciec na okraglo zamiast reklam…

A którą z moich wypowiedzi masz na myśli ?

ta z linkiem do strony z poradami o wirusie

1 polubienie

Tutaj Radysław Pyffel też ciekawie o koronawirusie

1 polubienie

I drugi …

1 polubienie

@anon52897632
Ja mam tu taki problem w koronowirusowym czasie: Syn zaplanowal urflop juz wczesniej bpo chcial przyjechac na swieta. Teraz nie wiem, czy to bedzie mozliwe i czy wskazane - to nielatwe, bo widzimy sie tylko 3 razy w roku.
Zobacze te filmiki. Skoro ty polecasz to sadze ze beda rozsadne, moze dowiem sie czegos istotnego
Dziekuje za te linki

1 polubienie

Trzeci też ciekawie tyle, że pan Radek nie dopowiedział, że Polska jako trochę zadupie świata miała dużo więcej czasu do namysłu i analizowania sytuacji od Europy Zachodniej czy tym bardziej Państw Azjatyckich

Do swiat to jesxze trzy tygodnie. Zalezy co Niemcy wymysla z mozliwoscia przemieszczania sie. U nas byloby to niemozliwe - tylko przypadki wyjatkowe wymagajace obecnosci kogos z rodziny lub osoby podejmujacej sie opieki nad potrzebujacym.
A domu tez jak wyjdziesz, bo idzesz kogos odwiedzic bez konkretnego powodu mozesz miec klopoty.
To jak pisze, zależy od dzialan w danym kraju.

2 polubienia

pam Radek wierzy w to co mowi?
epidemie maja to do siebie, ze nie posluguja sie paszportami i granic nie uznaja.
liczenie na to, ze siedzis na zadupiu o nic ci nie bedzie to myslenie zyczeniowe niewiele majace wspolnego z rzeczywistoscia- drugie , nawet gorsze niz w Madrycie ognisko wirusa w Hiszpanii wzielo sie od pogrzebu w miejscowosci klasy “pcim dolny”.

1 polubienie

Wiadomo, ale jednak do nas dotarł później i/lub w mniejszej ilości

ze pozniej? to byc moze.
ale to nie zwalnia z myslenia do przodu a nie twierdzenia, ze u nas to niemozliwe.
opoznienia to zaczely sie juz w Chinach, kiedy rozmiaru epidemii nie dawalo sie juz ukryc.

1 polubienie