Tak Biorę. I nie wstydzę się. A wege mi bardzo zaszkodziło.
To nieprawda. Rosjanie są bardzo wrażliwi i mają serducha. My często mylimy Rosjan z ich państwem, które jest bezwzględne.
Dlatego pisze, ze szkoda chlopakow.
Co do cmentarzy Żołnierzy Radzieckich, to nie podoba mi się to, że Polacy nie potrafią ich uszanować.
Rozumiem, że może się nie podobać fakt, w imię czego walczyli, co robili w naszym kraju a świętymi nie byli, wiem to z relacji mojej babci)
Zmarłych, którzy oddali swoje życie w naszym kraju i po częsci za nasz kraj należy uszanować!
Widzę ogromną różnicę między tym, jak radzieckie cmentarze traktują Niemcy a jak Polacy.
Za 100 lat Niemcy będą mogli swoje dzieci uczyć historii na spacerach i z książek a Polacy tylko z książek.
Tabletki na co
Rozumiem, że codzienność może czasem doskwierać i boleć, ale tego nie da się uśmierzyć farmakologicznie.
Nie jest tak źle z utrzymaniem cmentarzy radzieckich, Np. takie wielkie, jak w Siekierkach n/Odrą, czy w Dukli, są starannie utrzymane, mniejsze także.
Stalin dopoki byly lupy do podzialu to z Hitlerem trzymal. Bo wrogiem bylo USA. Nie przypadkiem wojne nazywalo sie swiatowa. Jak mu Japonczycy zaczeli tylek przypalac, a Hitler poszedl na wschod to sie ze Stanami przeprosil. A propnowalabym troche poczytac o wojnie na Pacyfiku. Bo ciągle u nas przewaza spojrzenie eurocentryczne. Japonia tez byla potega militarna.