Jak długo mieliście jeden telefon?

PZPR płacił.:slight_smile:

Największą twardzielką była chyba 3310 która mi spadła z 2 piętra na beton. Skończyło się na tym że telefon rozpadł się na 3 części które po złożeniu działały długo.

1 polubienie

Za komuny miejscowe były za darmo, płaciło się za międzymiastowe, a międzynarodowe były niepomiernie drogie. Tylko, że zamiejscową trzeba było zamówić i czekać, minimum dwie godziny, można było zamówić droższą błyskawiczną, to czekało się 1,50 godziny. Na zagraniczną to i dobę się czekało.

2 polubienia

To nie ja tak późno już nie. Wykręcałem numer i dzwoniłem.

W latach 90 to się zmieniło na plus.

1 polubienie

Za to nie raz stróż mnie przepędzał spać.

Wiesz gdzie jest Turek?Miasto Turek?
Koło Konina,mowiąc oględnie.Z Poznania daleko ale to nie tragedia…Niemniej by tam się dodzwonić,w ramach tzw. zamiejscowej,traciliśmy czasem ok. 4 godzin.

2 polubienia

Turek pamiętam napis na autobusach pks. Od Inowrocławia chyba z 80 km.

1 polubienie

Wiem gdzie jest Turek. Tam jedna moja bardzo fajna koleżanka jeździła do babci, a ja… za nią. Za koleżanką, nie babcią… :innocent:

2 polubienia

Ustawienie to pare godzin. Nie zapominajac o dokladnym wyczyszczeniu starego. A tak na marginesie? Gdzie bylo jak przeniesc na nowy telefon (karta ta sama) Whatsapp razem z danymi atchiwalnymi? Bo w koncu wypadaloby to zrobic.
Ten Siemens z szuflady dziala w zakresie jak go skonstruowano, podobnie jak oba smartfony, ktore przetrwaly porzadki pozbywania się śmieci.
A Xiaomi MI A2 ma cos z 7 lat i dziala do dzis, choc z bateria coraz slabiej.
Pozostale czyli Ericcon i Huawei to klopoty z aktualizacja oprogramowania, wiec praktycznie zlom . Ale swoje lata mają.
Uczciwie mówiąc jesli chodzi o terminale zwane umownie telefonami?
Jakby te wczesniejsze mialy mozliwosci aktualizacji i wymiany baterii?
To mogly by sobie byc…

1 polubienie

Trza było szajsunga brać. Tam wszystko się przenosi. U mnie właśnie idzie. Wiesz co się okazało? mój a50 może ładować inny telefon. Tyle lat i nie wiedziałem

1 polubienie

Mam przeniesc z xiaomi na samsunga.
Gdzies znajde…nie swieci garnki lepią.

A to chyba w niektorych tak jest, ze mozesz wykorzystac jeden jako powerbank? Kabelek jakis potrzebny?

Jest apka samsungowa pomaga dużo
Samsung switch

1 polubienie

usb -c do usb-c

1 polubienie

W dzisiejszych czasach telefon komórkowy nie musi być najnowszym modelem, bo nowe telefony niewiele się różnią od poprzednich modeli.

3 polubienia

Masz rację

1 polubienie

A odpowiadając na pytanie, ja nie pamiętam. Mój obecny telefon to mój pierwszy i ja go dostałem od siostry jakieś kilka lat temu, bo coś było się stało z aparatem. Ja mam ten telefon aż do dzisiaj i to jest Samsung Galaxy A40.

1 polubienie

Ten który mam teraz. Czwarty rok mi służy, latem będzie pięć. Samsung A23. Nie narzekam.

4 polubienia

bateria?