To czy jesteście wnikliwymi czytelnikami hagiografii?
Zle sw. Julian (no prawie… trafilam) i patron śpiochów ogolnie 12/14
To czy jesteście wnikliwymi czytelnikami hagiografii?
Zle sw. Julian (no prawie… trafilam) i patron śpiochów ogolnie 12/14
A patron pijących to kto?
Na razie w fazie przygotowan
Irlandczyk oczywiscie.
A więc módlmy się.
6/14…Ale pewien bylem tylko ochrony od wulkanów.Podróze kształcą!
Od polowan nie?
Fakt, ze wybrano te mniej popularne specjalnosci.
Ale pocieszajace jest, ze jak nie wiesz do ktorego swietego sie modlić to zawsze mozesz Matke Boska o wstawiennictwo prosic, bo to najbardziej zapracowana kobieta na swiecie - chyba nie ma patronatu, ktorego by nie objela?
No,powiedzmy.Akurat tutaj jestem ostatnio bardziej w temacie bo mamy pazdziernik.I nic nie stoi na przeszkodzie by Jej wszystko powierzać.
Natomiast nigdy nie przyszłoby mi do głowy,komukolwiek głowe zawracać na kacu.A juz świetemu,absolutnie:))
Komplet. Żywoty Świętych czytałem, poczucie humoru mam, ale nie przeczy to temu, że ten quiz jest bzdurny wyjątkowo.
Na kacu to do swietego Dionizego (od bolu glowy), ale opiekuna glupich po fakcie to wyszukaj sobie w tym wykazie
https://patroni.waw.pl/
Nie…Przyjemność poznawania,podobnie jak obcowania,nie na tym polega.To tak jakbym dla przykladu,chcac poznac zapatrywania Junga czy Weresa,brał do ręki…Express Wieczorny czy inną bulwarówke.
Od czegos trzeba zaczac
Problem w tym, ze jak pojdziesz na jarmark to malo kto sie hagiografiami przejmuje a pyta przed czyn chroni ten amulet (figurka czy obrazek)
No wiem ale jak tak nie postepuje.
7/14, i to większość drogą eliminacji. Czyli na 3 na szynach