Jak już jesteśmy przy świętych.?

To czy jesteście wnikliwymi czytelnikami hagiografii?

Zle sw. Julian (no prawie… trafilam) i patron śpiochów :wink:ogolnie 12/14

A patron pijących to kto?

Na razie w fazie przygotowan

Irlandczyk oczywiscie.

2 polubienia

A więc módlmy się.

6/14…Ale pewien bylem tylko ochrony od wulkanów.Podróze kształcą!

1 polubienie

Od polowan nie?
Fakt, ze wybrano te mniej popularne specjalnosci.
Ale pocieszajace jest, ze jak nie wiesz do ktorego swietego sie modlić to zawsze mozesz Matke Boska o wstawiennictwo prosic, bo to najbardziej zapracowana kobieta na swiecie - chyba nie ma patronatu, ktorego by nie objela?

1 polubienie

No,powiedzmy.Akurat tutaj jestem ostatnio bardziej w temacie bo mamy pazdziernik.I nic nie stoi na przeszkodzie by Jej wszystko powierzać.
Natomiast nigdy nie przyszłoby mi do głowy,komukolwiek głowe zawracać na kacu.A juz świetemu,absolutnie:))

1 polubienie

Komplet. Żywoty Świętych czytałem, poczucie humoru mam, ale nie przeczy to temu, że ten quiz jest bzdurny wyjątkowo.

1 polubienie

Na kacu to do swietego Dionizego (od bolu glowy), ale opiekuna glupich po fakcie to wyszukaj sobie w tym wykazie :joy::joy::joy:
https://patroni.waw.pl/

1 polubienie

Nie…Przyjemność poznawania,podobnie jak obcowania,nie na tym polega.To tak jakbym dla przykladu,chcac poznac zapatrywania Junga czy Weresa,brał do ręki…Express Wieczorny czy inną bulwarówke.

1 polubienie

Od czegos trzeba zaczac :wink:
Problem w tym, ze jak pojdziesz na jarmark to malo kto sie hagiografiami przejmuje a pyta przed czyn chroni ten amulet (figurka czy obrazek)

1 polubienie

No wiem ale jak tak nie postepuje.

1 polubienie

7/14, i to większość drogą eliminacji. Czyli na 3 na szynach :wink:

2 polubienia

To może warto trącić wszystkimi świętymi w tym wątku?

3 polubienia