Jak lekarstwo...Na wszystko!

Wykrzycz!Niech ktoś Cie uslyszy!Zawsze mialem taką filozofie i tez chyba z tego zrodzil sie rock…
Ale dodawalem,“jesli cos robisz,rób dobrze!”
I oto wkoorviona Janis ktora śpiewa jak nikt przed nią i przede wszystkim,nikt po niej!
JAK Jej nie kochać?!
Plus kapitalny Full Tilt Boogie,kto wie czy nie najlepszy zespol towarzyszacy w historii rocka…

6 polubień

Żyła dość krótko ale w pełni.

1 polubienie

To nie takie proste.Byla zakompleksiona i ponoc,chorobliwie niesmiala…Zapewne wiele sie zmienilo po pierwszych nagraniach ale byla calkowicie inna na scenie,niz w zyciu…

2 polubienia

Dla mnie, nie do podrobienia.

2 polubienia

Tommy Bolin,gitarzysta Deep Purple z okresu"Come Taste The Band",zaczynal swoja kariere w 1969 roku,w grupie Zephyr.
Byla tam dziewczyna,Candy Givens,chwilami podobnie usilujaca spiewac jak Janis…To nie bylo zle ale…Mimo wszystko,dalekie od idealu,od oryginalnosci chyba przede wszystkim…
Spiew podobny i na poziomie Janis to chyba cos co od razu skazane jest na porazke.Nie sadze by ktos taki sie jeszcze narodzil…

1 polubienie

Miałem na szpuli całą Janis. Kiedy to nagrałem, nie żyła od kilku lat.

2 polubienia

Krzykaczy to ostatnio dostatek,a ja się zastanawiam tylko,czy nie szkoda im zdzierać strun głosowych…?
A potem tup,tup do apteki i …poproszę coś od bólu gardła…chrypią… :wink:
/Jakoś nie pokochałam Janis…/

1 polubienie

Jakos zadne nazwisko mi do glowy nie przychodzi…Ale podejrzewam ze i tak wole jakiegos,jak to mowisz,krzykacza niz czarnego hip hopowca obwieszonego cycatymi potworami i zlotymi lancuchami.W dodatku belkoczacego cos pod stukot bynajmniej nie z perkusji pochodzacy :face_with_raised_eyebrow:

3 polubienia

No właśnie wykrzycz … Ja odwrotnie lubię, wręcz uwielbiam rzeczy niszowe, takie niekrzykliwe właśnie, do których trzeba podejść, gdy są cicho, gdy są ukryte. Lubię niszową muzykę o ile takową w ogóle można nazwać, niszowe filmy, książki, blogi, miejsca w świecie, skromnych, cichych ludzi. Tacy mnie bardzo fascynują.
Rzecz jasna, tych ważnych, czasem jakże krzykliwych spraw nie potępiam, po prostu poszerzam horyzont …

5 polubień

Jeszcze w podstawowce,chyba w 7 klasie,przegralem prosto z plyty od kumpla,“Pearl”.I do dzisiaj pozostaje ta plyta jednym z moich albumow wszechczasow.
A potem to juz poszlo gladko i co chcialem to zdobylem na gieldzie…

Ostatnie MOJE ODKRYCIE to:

Poets of the Fall

jaki to spokój i jesienne brzmienia…
/bez chrypki :innocent:/

1 polubienie

Co do filmow i ksiazek,pelna zgoda choc akurat nie dziele ich w ten sposob.Niemniej do kina chodze wlasciwie juz tylko na"niechciane" przez szeroka publike,filmy…
Co do ludzi…Od zawsze mialem klopoty z introwertykami.I mam je do dzisiaj.Jak wszystko w zyciu,tak i to nie podlega regule ale mimo wszystko,jest zauwazalne a ja mecze sie jakbym byl jakims Syzyfem…
Co do miejsc w swiecie,stawiam znak rownosci.Kocham tak samo Wenecje jak i Taormine :slightly_smiling_face:
I jesli juz to jedynie nad morzem nie cierpie tlumow.Szczegolnie w Polsce :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia

To Cię zaskoczę :slight_smile:

3 polubienia

Ten drugi wystep w temacie Tiny Turner i wtedy jej męża,Ikea,dobry
Ale nie jestem zachwycony…I prawodopodobnie dziewczyna gdzies przepadla…Nigdy o niej nie slyszalem…
Gdzies Ty to wygrzebała???
I kiedy ja sie odważyłem by walnąć tutaj Janis :thinking:
Naszego pokerzysty juz nie ma ale…Sprawdzam… :wink:

Koleżanka odświeżyla…I slusznie,i fajnie…Bo to bardzo dobra teoria.Z cyklu"ciszej prosze!".Przeciez inaczej nie sluchalbym jazzu!

1 polubienie

Nie przepadła,śpiewa cały czas :slight_smile:

A wiesz ,że KRZYKACZE to " toksyczni ludzie"?
Odbierają innym-tym “spokojnym” energię i irytują -obniżając im poziom magnezu w organizmie…

Jaka charyzma sceniczna! :star_struck:

1 polubienie