Jak myślicie co takiego się stało w Rzeszowie, że w wyborach samorządowych Lewica wygrała z poparciem ponad 56%?

Tyle co ten pan namieszał w wojsku to chyba jedynie Ziobro namieszał w praworządności w Polsce :confused:

2 polubienia

Wojsku najbardziej zaszkodzily dwie katastrofy -

I pozniejsza w Smolensku gdzie zgineli dowódcy wszystkich rodzajów Sił Zbrojnych.
Ptaktycznie miejsce fachowcow zaja drugi czy nawet trzeci garniur zupakow.
Stalin z Dzierzynskim lepiej by czystki nie rzeprowadzili.
A ze obaj przez Ciebie wymienieni maja menalnosc rozbojnikow? Kreujacych sie na szeryfow?

3 polubienia

O Mirosławcu to nawet nie kojarzyłem, no a o Smoleńsku to ciężko nie kojarzyć :man_shrugging:

1 polubienie

Ciekawe jak się rozpocznie normalizacja kryzysowych relacji PiSu, a więc i Polski ze Stanami Zjednoczonymi za Joe Bidena :thinking: ?

Jakieś pomysły czy też myśli na ten temat macie ?

Daj spokoj, to tlumacze, ze PiS w tej chwili bedzie pyskowal w kraju i grzecznie siedzial przed Wielkim Bratem w nadziei na kość.
Ze zacytuje jednego z poprzednikow Bidena, milosnika cygar o specyficznym posmaku, Clintona “It’s the economy, stupid” czyli gospodarka, głupcze.
A PiS o ekonomii to wie tyle, co nakrasc i uciec.
Oby tylko na Polske nie sciagneli galopujacej inflacji.

2 polubienia

Niestety, ale PiS to co najwyżej może się pochwalić znajomością ekonomii komunistycznej :confused:

1 polubienie

Ekonomia komunistyczna?
To oksymoron.

2 polubienia

To jest tak: tu wygrywa “anty”, tam "anty’, a jak przyjdzie co do czego to PiS górą…

PiS poki daje ma zelazny elektorat.
Gorzej jak zrodelko wyschnie.
To nie sekta torunska, ktora ma staly towar w postaci zbawienia wiecznego.

3 polubienia

Mogłabyś rozwinąć tą myśl ?

1 polubienie

Slabosc propagandowa opozycji.

3 polubienia

To czasami niestety prawda…

Przyznam, że jak @benasek czy @Bingola pisali, że zaraz zostaniemy sami z San Escobarem to myślałem, że przesadzają, ale jak widać mamy teraz już nawet kryzysowe relacje ze Stanami Zjednoczonymi i chyba z Turcją już mamy tylko poprawne relacje …

2 polubienia

Pisiory coś mówiły, że poprawią praworządność, ale póki co nic nie widać, żeby się poprawiało, a ostatnio o jakiś bodajże sędziach dublerach mówiło się …

Że to jest chore, żeby dwóch sędziów było na tym samym stanowisku, ale u nas w Polszy czy jak kto woli Kaczystanie to przejdzie…

Niby dostali dużo z budżetu UE w zamian za praworządność, ale jak widać póki co im to zwisa… Ch*j wie czy to z winy Ziobry czy Kaczyńskiego…

2 polubienia

Sami wiedzą, że kobietom i nie tylko już mega podpadli skoro zniszczyli w Polsce kompromis aborcyjny, a teraz jeszcze widać to…

Mam nadzieję, że za jakiś czas się ogarnął, no ale ta nadzieja pomału gaśnie…

Nie wiem czy nie widzą, że następnych wyborów mogą już nie wygrać… A być może wykalkulowali, że się nie będą już łudzić…

1 polubienie

Sami powinni zdawać sobie sprawę z tego, że jak poprawią nam poziom praworządności, że prawnicy będą przyznawać, że zaszła spora poprawa chociaż oczywiście nadal jest źle to zyskają przed wyborami…

Tyle, że prawnicy muszą nas zapewniać, że spora poprawa zaszła, a nie wierzyć im na słowo…

Bo przecież następcom nie będzie się opłacać szybciutko naprawić praworządność i trójpodział władzy…

Chyba sobie żartujesz? Grobelny poza polityką??? Chyba, że nie o nim piszesz.

1 polubienie

Nawet nie wiem o kim mowa haha :smiley: :man_shrugging:

Opozycji nie mamy, rozdawanie czyni cuda. Zresztą nie takie cuda istnieją.

2 polubienia

Właśnie słucham prezydenta Niemiec będącego w wizycie w Warszawie i widać, że Niemcy chcą nakłonić “prezydenta” Andrzeja Dudę, który jest jak wszyscy wiemy długopisem do praworządności w Polsce i jedności UE…

Na Polsat News

1 polubienie

Na miejscu Dudy to bym posluchala. Na trzecia kadencje go nie wybiora, a z “wykladow” po parafiach trudniej wyzyc niz z andronow wyglaszanych na kongresach organizowanych na nawet trzecioligowych uczelniacj na zachod od Odry…

3 polubienia