Jak myślicie co takiego się stało w Rzeszowie, że w wyborach samorządowych Lewica wygrała z poparciem ponad 56%?

A kiedy ostatnio byli jacyś prawdziwi politycy zapytam przewrotnie ? Oczywiście twoim zdaniem ?

Ciekawe czy PiS naprawi częściowo praworządność pod naciskami Joe Bidena :man_shrugging: ?

Od 89 nie mieliśmy jakiegoś wybitnego polityka. Ale dziś jest katastrofa pod tym względem.
Może pan Grodzki? Czas na nowe pokolenie, bo ci wszyscy odwieczni tylko szkodę przynoszą. Z każdej partii. A jeszcze tak się ułożyło, że ci najgorsi są u władzy.

2 polubienia

A Korwin sobie sugeruje, że to nasi skłócili Białoruś z nami na potrzeby władzy… Przynajmniej tak zrozumiałem. Widać nadal nie warto go słuchać… A czy ktoś mówił z PiSu o banderowcach na Ukrainie, bo śmiem w to wątpić…

EDIT: A dobra! Korwin sugeruje, że PiS tak uważa i że jest tam sytuacja paranoiczna… Ciekawe czemu mu nie wierzę :thinking: :man_shrugging:

on potrafi cos wiecej niz dolewac oliwy do ognia?

1 polubienie

Też mam co do tego wątpliwości :man_shrugging:

dla wielu najlepsi, bo rozdaja, oczywiscie nie swoje.
a i przy okazji dla nich tez nie moze zabraknac…
Grodzki jest zbyt kulturalny na to szambo.
a mlodzi? jak sie zorientuja, ze z perspektywami krucho to albo uciekna w sobie znane swiaty imprezowania, albo starych pogonia - ale czy beda lepsi?
tak patrzac np. na “dynastie” Kimow w Korei Polnocnej?
Prezes kotki swoja nastepczynia nie zrobi, ale wiekszosc ma dzieci, takie “nowe resortowe” :wink:

1 polubienie

Chodzi wam o Tomasza Pawła Grodzkiego ?

Widać, że JKM ewidentnie bardziej sympatyzuje z Leszkiem Sykulskim niż Jackiem Bartosiakiem, a ten z kolei uważa, że Rosja nie jest naszym wrogiem i można z nimi współpracować ekonomicznie…

o marszalka Senatu mi chodzi
jak wielu wybitnych chirurgow ma nerwy z zelaza, ale na salach operacyjnych jest sterylnie, a w polityce szambo, wiec mam niejakie obawy. :wink:

1 polubienie

A czemu Grodzkiego sobie tak cenicie ? @birbant

Wydaje mi się, że Rzeszów może mieć w przyszłości duże znaczenie geopolityczne dla Polski tak jak dawniej był ważny dla nas Lwów…

Turcy proponowali Rumunom wsparcie w przyszłości w zajęciu przez nich Naddniestrza…

Ale tak jak napisałem tak mi się wydaje…

Rzeszów jest też osłonięty Ukrainą także potencjalnie warto tam inwestować, w przeciwieństwie do np takiego Białegostoku…

Obserwuję sobie polską scenę polityczną, bez Bartosiaków i jemu podobnych, YT, nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem. Mam swoje sposoby i spore podłoże wiedzowe.

A Korwin już od dawna bredzi. Podobnie, jak ta cała reszta. Ale władza im pachnie, oj pachnie.

2 polubienia

Bartosiak ma to do siebie, że swoich poglądów politycznych nie ujawnia :wink: Także to, że bez niego to mnie akurat nie dziwi :wink:

Gos mi sie kolego wydaje, ze Twoim ulubionym slowem jest ostatnio “geopolityka”?
Przyleci rakieta (niekoniecznie tureckim dronem) i wyrowna.

Może trochę, ale co w tym dziwnego… Sytuacja na świecie przyśpieszać zaczyna :man_shrugging:

Eee, pandemia spowolnila.

To też wszystko inne z kolei przyspiesza… :man_shrugging:

Myślałem w tym przypadku o Kaczmarku, ale on był tylko 8 lat.

To ta sama ekipa. :frowning:

1 polubienie

Nie wiem czy to dokładnie o tym było bo z pewnością widziałem z innego ujęcia, a Andrzej Duda wtedy siedział na krześle…

Raczej na 100% słuchałem innej jego wypowiedzi…