A kiedy ostatnio byli jacyś prawdziwi politycy zapytam przewrotnie ? Oczywiście twoim zdaniem ?
Ciekawe czy PiS naprawi częściowo praworządność pod naciskami Joe Bidena
?
A kiedy ostatnio byli jacyś prawdziwi politycy zapytam przewrotnie ? Oczywiście twoim zdaniem ?
Ciekawe czy PiS naprawi częściowo praworządność pod naciskami Joe Bidena
?
Od 89 nie mieliśmy jakiegoś wybitnego polityka. Ale dziś jest katastrofa pod tym względem.
Może pan Grodzki? Czas na nowe pokolenie, bo ci wszyscy odwieczni tylko szkodę przynoszą. Z każdej partii. A jeszcze tak się ułożyło, że ci najgorsi są u władzy.
A Korwin sobie sugeruje, że to nasi skłócili Białoruś z nami na potrzeby władzy… Przynajmniej tak zrozumiałem. Widać nadal nie warto go słuchać… A czy ktoś mówił z PiSu o banderowcach na Ukrainie, bo śmiem w to wątpić…
EDIT: A dobra! Korwin sugeruje, że PiS tak uważa i że jest tam sytuacja paranoiczna… Ciekawe czemu mu nie wierzę
![]()
on potrafi cos wiecej niz dolewac oliwy do ognia?
Też mam co do tego wątpliwości ![]()
dla wielu najlepsi, bo rozdaja, oczywiscie nie swoje.
a i przy okazji dla nich tez nie moze zabraknac…
Grodzki jest zbyt kulturalny na to szambo.
a mlodzi? jak sie zorientuja, ze z perspektywami krucho to albo uciekna w sobie znane swiaty imprezowania, albo starych pogonia - ale czy beda lepsi?
tak patrzac np. na “dynastie” Kimow w Korei Polnocnej?
Prezes kotki swoja nastepczynia nie zrobi, ale wiekszosc ma dzieci, takie “nowe resortowe” ![]()
Chodzi wam o Tomasza Pawła Grodzkiego ?
Widać, że JKM ewidentnie bardziej sympatyzuje z Leszkiem Sykulskim niż Jackiem Bartosiakiem, a ten z kolei uważa, że Rosja nie jest naszym wrogiem i można z nimi współpracować ekonomicznie…
o marszalka Senatu mi chodzi
jak wielu wybitnych chirurgow ma nerwy z zelaza, ale na salach operacyjnych jest sterylnie, a w polityce szambo, wiec mam niejakie obawy. ![]()
A czemu Grodzkiego sobie tak cenicie ? @birbant
Wydaje mi się, że Rzeszów może mieć w przyszłości duże znaczenie geopolityczne dla Polski tak jak dawniej był ważny dla nas Lwów…
Turcy proponowali Rumunom wsparcie w przyszłości w zajęciu przez nich Naddniestrza…
Ale tak jak napisałem tak mi się wydaje…
Rzeszów jest też osłonięty Ukrainą także potencjalnie warto tam inwestować, w przeciwieństwie do np takiego Białegostoku…
Obserwuję sobie polską scenę polityczną, bez Bartosiaków i jemu podobnych, YT, nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem. Mam swoje sposoby i spore podłoże wiedzowe.
A Korwin już od dawna bredzi. Podobnie, jak ta cała reszta. Ale władza im pachnie, oj pachnie.
Bartosiak ma to do siebie, że swoich poglądów politycznych nie ujawnia
Także to, że bez niego to mnie akurat nie dziwi ![]()
Gos mi sie kolego wydaje, ze Twoim ulubionym slowem jest ostatnio “geopolityka”?
Przyleci rakieta (niekoniecznie tureckim dronem) i wyrowna.
Może trochę, ale co w tym dziwnego… Sytuacja na świecie przyśpieszać zaczyna ![]()
Eee, pandemia spowolnila.
To też wszystko inne z kolei przyspiesza… ![]()
Myślałem w tym przypadku o Kaczmarku, ale on był tylko 8 lat.
To ta sama ekipa. ![]()