Tam nie pisze o dobrobycie tylko o odejściu od Konwencji Stambulskiej przez Turcję…
Przecież Kaczyński w Polsce rozważa dokładnie to samo! Nie mów, że nie słyszałaś ?
A o tym w Turcji już dawno słyszałem… Erdogan wie, że nie ma co liczyć na wejście Turcji do UE, bo Francja narzeka nawet na to, że Polska jest w UE bo to za bardzo wzmocniło przede wszystkim Niemcy, a Turcja w UE sprawiłaby, że Francja miała by w niej jeszcze mniej do powiedzenia…
Poza tym nad Sekwaną też rośnie skala przemocy wobec kobiet… Pewien Polak pobił swoją partnerkę też Polkę tak, że przez 2 tygodnie wstydziła się wyjść z domu… A to tylko jeden przykład, bo ogólnie wiem, że we Francji też rośnie skala przemocy wobec kobiet…
Zauważ, że to już prawie rok temu było:
To ostatnie też było do Ciebie 
Z tym filmikiem z faktów, a radzę posłuchać 
mam ciekawsze zajecia.
a Turcja to nie tylko kurorty Istambul i Ankara.
musiabyc zobaczyc prowincje.
tak samo jak Indie to nie tylko slamsy i kasta pariasow.
a ogolny dobrobyt w Arabii Saudyjskiej z kobietami zamknietymi w zlotych (lub niekoniecznie) klatkach? zacznij myslec samodzielnie.
A słyszałaś, o tym że PiS też tego rozważa ?
PiS duzo glupot rozwaza.
na razie nie przejmujac sie podpisana konzencja zakazal aborcji, antykoncepcji i w praktyce badan prenatalnaych.
niewatpliwie jakosc zycia kobiet sie poprawila…
a w tutejszej telewizji w ramach wakacyjnej akcji antyaborcyjnej prowadzi sie krociutkie szkolenia o antykoncepcji i reklamuje EllaOne. (jakbys nie wiedzial to jest hormonalna tabletka po)
Ja tam nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak oni mogli niszczyć w Polsce kompromis aborcyjny! Nie mieści mi się to w głowie…
A nad tą Konwencją Stambulską to już bym się ewentualnie zastanawiał

Ale też coś na zasadzie kompromisu… XDXDXD
sama konwencja jest juz kompromisem.
Ja tam nie wiem, bo nie przyglądałem się jej nigdy dokładnie, a też nie wiem gdzie miałbym szukać 
Podobno Erdogan teraz będzie robił wszystko, żeby podnieść poziom życia w Turcji, bo rośnie tam w siłę sekularna partia założona przez Ataturka, a co za tym idzie Erdogan wie, że może przegrać następne wybory…
A zrobi wszystko, żeby je wygrać i dlatego dwoi się i troi nad rozwojem wewnętrznym Turcji…
A tutaj jak próbował wyjść pan Premier Morawiecki z impasu politycznego…
pinokio? pie*** jak zwykle.
spokojnie klechy dopoki tego nie utrąca nie odpuszcza.
A tutaj Kaczyński Ziobro i Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk w roli głównej:
nie przed obiadem, bo apetyt strace.
Nie dziwię się… Możesz potem obejrzeć jeszcze o ONRze … Dwóch członków zostało skazanych na rok więzienia przez Sąd…
Wreszcie tych jełopów antyintelektualnych cisną!