Jak myślicie ? Kto z Bałkanów wejdzie do UE i w jakiej kolejności?

Ja obstawiam, że Czarnogóra i Serbia kiedyś wejdą, a co do innych nie byłbym przekonany…

Albania do NATO

2 polubienia

Kosowo i Macedonia Północna chyba już też… A przynajmniej MP

Po doswiadczeniu z Grekami?

1 polubienie

Ano…

Na razie nikt.Kiedyś tam,pewnie Albania.
Serbia nigdy nie wejdzie do UE bo jest prosowiecka.

2 polubienia

Czy ja wiem czy prosowietyzm jest aż taką przeszkodą? Szczerze powątpiewam, a to że Serbowie są sfrustrowani tą ciągłą gonitwą do UE to się nie ma co dziwić! Dzisiaj panują tam takie nastroje, a kiedyś tam znowu mogą być prounijne…

Czarnogóra ma już euro. Niedługo będzie miała Chorwacja!

Mi się wydaje, że Serbia prędzej będzie spełniać warunki akcesyjne niż Albania, ale ja tam nie wiem…

Biorąc pod uwagę serbską filozofie życia?
Ja ich nie lubię choć jest narod kulturowo wstawiony pomiędzy a do tego bitny i biedny na wlasne zyczenie.
@collins02 jak ktos tonący Ci odmawia współpracy to co robisz? Dasz w łeb i na siłę wyciagniesz na brzeg? Tylko ryzykujesz, ze jak oprzytomnieje i zlapie oddech to jeszcze cie opluje i do sądu poda,.
Oni nie sa chetni do przyjecia naszych reguł gry. A komunizm w teorii jest zachecajacy.

1 polubienie

Mówisz, że są aż tak bardzo inni, że nie nadają się do UE ? Z Węgrami i P*****mi też UE ma problem i jakoś idziemy do przodu XD

Nasi P.Osłowie XD

Nie wiem. To beczka prochu

1 polubienie

Wegrzy wzbudzaja nieufność. Ale nie nie niechęć. Czego, przynajmniej w moim przypadku o Serbach powiedzieć sie nie da.
Jeśli moge powiedziec, ze kiedyś zajrzalam śmierci w oczy to był Serb. Jak uslyszal, ze nie znaczy nie.
Trochę reka mnie rozbolala, bo szczękę miał twardą :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Serbowie i Bułgarzy to lipa… Rumunii Polskę przegonili, ale birbant twierdził, że się żrą bardziej niż my XD W głowie mam już jeden wielki Armagedon XD

Aha PS. Węgrzy wzbudzają nieufność! Do tego w Rumunii i na Słowacji masa cyganów XDXDXD

Grecy są leniwi w p*zdu XDXDXD

Rumuni? Ja świat zwiedzalam metodą turystyki pracowniczej :crazy_face:
Czasem trzeba zeby wygrac cos poświęcić.
Zanim sie do czegoś zanierzesz to posluchaj mądrzejszych i majacych doswiadczenie. Biorąc poprawke na wiatr, że istnieja legendy miejskie i inne przesądy

1 polubienie

Teraz to się głównie zastanawiam nad przyszłością UE ale zeszliśmy trochę z tematu XD

Czyje to pytanie? Bo odchodzenie od tematu tu raczej nikomu nie przeszladza. A jesli? Od tego jestem sprzataczem moderacją, żeby wątek uboczny odzielic.

1 polubienie

Ja nie piszę, że mi to przeszkadza, a jedynie zauważam XD

1 polubienie

To znaczy faktycznie dawno Cię mie było :rofl::rofl::rofl:
Napisz piwo, kalambur czy inne pantropy to się zaraz sępy zlecą :roll_eyes::stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 polubienie

Ano… To jest po łacinie napisane ?

PS. Już się skapnąłem, że po łacinie, a miałem w proponowanych ten filmik haha :smiley:

Czyli ulatwiles mi zycie🤣

1 polubienie