Jak myślicie ? Kto z Bałkanów wejdzie do UE i w jakiej kolejności?

jakie małe pole manewru, wystarczy nie podpisywać. Nie i już. Weto kurła.

1 polubienie

Nie wiem.I prawdopodobnie nikt nie wie poza CIA może.Zresztą nie rozumiem co ma jedno z drugim wspólnego.Podobnie jak ksenofobia z problemem Kosowa.
To juz raczej Kosowo przypomina na upartego Tajwan.Z tym ze tu znowu wchodzą względy religijne których tam nie ma ani śladu.
Na Bałkanach tylko Tito na przestrzeni setek lat,był w stanie zebrac to wszystko do kupy i wybić im z głowy zemsty i plemienna nienawiść.Jego następcy nawet nie próbują.
Edit…Przepraszam…Byl taki.Stipe Mesic ale gdzie on teraz jest [jesli żyje] to juz pojecia nie mam.

1 polubienie

I tak tego całego KPO nie będzie bo towarzysz Ziobro tak zadecydował, a towarzysz Kaczyński ma zbyt małą władzę, żeby się przeciwstawić XD

Tito był o ile dobrze pamietam Chorwatem?
Mial wybrzeże Adriatyk byl jego do podzialu z Włochami

1 polubienie

Ten cały burdel bałkański się już z całą pewnością nie zjednoczy XD

Czarnogórcy uważają się za nieserbów, a Serbowie uważają ich za Serbów. Analogicznie Bułgarzy uważają Macedończyków za Bułgarów, a Macedończycy nie czują się Bułgarami XD

Wszystkie te państewka są przeżarte korupcją…

PIS zgadza się na wszystko wręcz przeciwnie oni tylko się kłócą i mówią że tego nie chcą tam tego też nie i tylko wyciągają rękę po kasę a jak Unia nie chce dać to uruchamia maszynkę propagandową w Kurwizji jaka to Unia zła bo pieniędzy nie chce dać

1 polubienie

Gdzieś Ty to usłyszał?
A jak dają to brać niekoniecznie
Łapówkę trzeba umieć wziąć, wtedy to się napiwek czy legane koszyczkowe nazywa :partying_face:

1 polubienie

Wiem, że tak jest :wink:

podaj mi chociaż 1 przykład na co się nie zgodzili

Na przyjęcie uchodźców na rozdzielenie funkcji ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego na zatrzymanie ustawy o zawłaszczeniu sądów

1 polubienie

co do uchodźców to faktycznie, a co do sądów to zgodzili się na wszystko, na cały plan naprawczy.

1 polubienie

Raczej “zgodzili się kiedyś tam… Być może… Jeśli nie będziemy mieli innego wyjścia…”

Zgodzili się dla picu aby wziąć kasę a potem przeczekać i wprowadzić ponownie

1 polubienie

dla picu? nie… t o niesie za sobą ogromne konsekwencje na lata.

Co do uchodźców to tego rodzju egzotykę trzeba odsiać
W grę wchodzą sacrum, profanum ii oni są gośćmi
Dodaj fo tego fanatyzm. Nie udało mi sie wyzmaczyn islamu ptzekonac, ze jak wyjdą z domu to nie jest nie i ma ochronę prawną
A feministką jestem w stopniu umiarkowamym