A to takie juz mam, cos 50 kanalow, na razie obrazu jeszcze nie przesylaja, lata po ekranie tylko logo poszczegolnych stacji i w niektorych program na cały dzien mozna wyświetlić. Co do merytorycznej zawartosci tego programu wole sie nie wypowiadac
Ale jakies stacje UKF tez dzialaja.
Na razie działają. A wyobrażasz sobie te auta w których trzeba wymienić radio? Tak obecnie radio jest najbardziej słuchane w samochodach. Radia DAB nie kupię bo dla mnie to zbytek.
To znaczy pewnie niezrecznie sie wyrazilam - chodzi mi o urządzenia, zarowno nadawcze jak odbiorcze, ktore im wyzsze częstotliwości tym wieksza maja rozdzielczosc?
No to bedzie problem.
Chyba, ze radia stanieja?
Nie. I nie chodzi o częstotliwość i nie o rozdzielczość. Obecnie tv jest przesyłana cyfrowo. Chodzi o sposób kodowania/rozkodowania.
Ale wyobrażasz sobie że każda marka auta ma inny slot do radia? Ja nie kupię radia a zostanę na słuchaniu płyty.
Ale ja o niczym innym nie pisze. To jakbys porownywal neta na miedzianym kablu ze światłowodem. Na wejsciu i wyjsciu musisz miec odpowiednie urzadzenia sterowane cyfrowo. Tyle, ze tu nie masz kabla a fale -sygnal radiowy o okreslonej czestotliwosci?
Częstotliwość jest ta sama. przesył inny.
A te megaherce co sie melduja przy kazdym programie tv?
Dobra, fizyki uczyli mnie dawno
Myszko nie chce mi się dziś robić wykładu z telekomunikacji. Mhz to po prostu częstotliwość MUSK. czyli platformy która odbiera sygnał i zmienia na cyfrowy. Zapytaj mnie jutro to ci wyjaśnię łącznie z moją pracą dyplomową jeśli zechcesz czytać
Dobra, sama poszukam, bo mnie ciekawosc zezre jak wiedza teoretyczna przeklada sie na praktykę
Masz pytania proszę zadaj.
Zbierz ludzi, wyjdz na ulice, protestuj przdciwko discovery, ze zabrali ci skoki a nie masz tvnu xd
Policja na pewno nie bedzie sie czepiac w tym przypadku xD
A ja mam tam w dupie te jego skoki. Zawsze śmieszyli mnie debile płacący 50 pln za to że walkę mma mogli obejrzeć na polsacie… A 5 min później była wszędzie za free.
Czasami sa ciekawe walki na takim ksw, nawet nie sportowo, za ktora sam wykupie cala gale dla tej jednej walki… a poznirj za darmo to juz raczej nie
Nie tak latwo obejrzec teraz za darmo
@harmonik Z harmonijnych filmów przyrodniczych i z “1 z dziesięciu”.
Zawsze są chwile później na yotube.
Slaba jakosc i znieksztalcony obraz zeby nie usuneli a i tak usuwają… wole obejrzec komfortowo jak jest jakis hit
Tak na prawdę wolał bym sam komuś mordę obić niż oglądać udawankę w tv. Wczoraj było nie dużo od tego. Jakiś gnojek na siłę chciał wjechać przedemnie. Przyblokował mnie i otwiera szybę… Wysiadłem… pan grzecznie wycofał.