Jak myślicie, z jakich popularnych programów tv, jak transmisje

A to takie juz mam, cos 50 kanalow, na razie obrazu jeszcze nie przesylaja, lata po ekranie tylko logo poszczegolnych stacji i w niektorych program na cały dzien mozna wyświetlić. Co do merytorycznej zawartosci tego programu wole sie nie wypowiadac
Ale jakies stacje UKF tez dzialaja.

1 polubienie

Na razie działają. A wyobrażasz sobie te auta w których trzeba wymienić radio? Tak obecnie radio jest najbardziej słuchane w samochodach. Radia DAB nie kupię bo dla mnie to zbytek.

1 polubienie

To znaczy pewnie niezrecznie sie wyrazilam - chodzi mi o urządzenia, zarowno nadawcze jak odbiorcze, ktore im wyzsze częstotliwości tym wieksza maja rozdzielczosc?

1 polubienie

No to bedzie problem.
Chyba, ze radia stanieja?

Nie. I nie chodzi o częstotliwość i nie o rozdzielczość. Obecnie tv jest przesyłana cyfrowo. Chodzi o sposób kodowania/rozkodowania.

Ale wyobrażasz sobie że każda marka auta ma inny slot do radia? Ja nie kupię radia a zostanę na słuchaniu płyty.

1 polubienie

Ale ja o niczym innym nie pisze. To jakbys porownywal neta na miedzianym kablu ze światłowodem. Na wejsciu i wyjsciu musisz miec odpowiednie urzadzenia sterowane cyfrowo. Tyle, ze tu nie masz kabla a fale -sygnal radiowy o okreslonej czestotliwosci?

1 polubienie

Częstotliwość jest ta sama. przesył inny.

A te megaherce co sie melduja przy kazdym programie tv?
Dobra, fizyki uczyli mnie dawno :crazy_face::joy_cat::wink:

1 polubienie

Myszko nie chce mi się dziś robić wykładu z telekomunikacji. Mhz to po prostu częstotliwość MUSK. czyli platformy która odbiera sygnał i zmienia na cyfrowy. Zapytaj mnie jutro to ci wyjaśnię łącznie z moją pracą dyplomową jeśli zechcesz czytać

2 polubienia

Dobra, sama poszukam, bo mnie ciekawosc zezre jak wiedza teoretyczna przeklada sie na praktykę :crazy_face::star_struck:

Masz pytania proszę zadaj.

Zbierz ludzi, wyjdz na ulice, protestuj przdciwko discovery, ze zabrali ci skoki a nie masz tvnu xd
Policja na pewno nie bedzie sie czepiac w tym przypadku xD

2 polubienia

A ja mam tam w dupie te jego skoki. Zawsze śmieszyli mnie debile płacący 50 pln za to że walkę mma mogli obejrzeć na polsacie… A 5 min później była wszędzie za free.

Czasami sa ciekawe walki na takim ksw, nawet nie sportowo, za ktora sam wykupie cala gale dla tej jednej walki… a poznirj za darmo to juz raczej nie

Nie tak latwo obejrzec teraz za darmo

@harmonik Z harmonijnych filmów przyrodniczych i z “1 z dziesięciu”.

Zawsze są chwile później na yotube.

Slaba jakosc i znieksztalcony obraz zeby nie usuneli a i tak usuwają… wole obejrzec komfortowo jak jest jakis hit

Tak na prawdę wolał bym sam komuś mordę obić niż oglądać udawankę w tv. Wczoraj było nie dużo od tego. Jakiś gnojek na siłę chciał wjechać przedemnie. Przyblokował mnie i otwiera szybę… Wysiadłem… pan grzecznie wycofał.

1 polubienie