Jak myślicie?

Ile by można było uzbierać milionów jeśli by wszystkie wydatki na głupoty ludzi przeznaczyć na pomoc szpitalom i pacjentom z covid19? Mnie krew zalewa jak czasem widzę na jakie zbędne bzdury ludzie wydają kasę. jakieś gacie, t-shirty, gadżety? Na choooj to im teraz?

1 polubienie

gacie, t-shirty zawsze mozna przerobic na maseczki :wink:
co do gadzetow? niektorym te gadzety bywaja potrzebne dla zdrowia psychicznego i dzieki temu nie trafiaja na oddzialy zamkniete…
covid choc ogolnoswiatowa histeria nie jest jeszcze najgorsza plaga na swiecie.

3 polubienia

Niech zbierają ci którzy mają dużo - kościół, politycy, korporacje typu Facebook, Amazon i Google.

2 polubienia

Tylko właśnie ci co mają to zarabiają na takich glupkach…

1 polubienie

Jakoś mi się wydaje żeby to było dla celu ochrony psychicznej.

Kto niby ma wspierać walkę z wirusem?
Kowalski ze śmieciową pensją, czy bezrobotny?

3 polubienia

Zdecydowanie C-19 wsparł nie tylko środowisko naturalne Ziemi, ale i zawartość portfela, niezależnie od tego, że żywność i wiele artykułów podrożało.

1 polubienie

Bogaci.

To są nasze pieniadze a kasa na walkę już dawno przejedzona przez władzę.

2 polubienia

A z jakiej racji bogaci? bo są zaradni?

1 polubienie

Jak zarabiają to mają prawo wydawać jak chcą. Nie masz prawa rozliczać nikogo jeśli uczciwie zarobiłmDlaczego ktokolwiek ma ładować pieniądze w coś co rząd rzekomo mówił, że ma środki i jest przygotowany?

3 polubienia

Nie każda zaradna osoba jest bogata.

1 polubienie

Pani Kulczyk pomaga. Jakoś jej nie ubyło majątku. Ale to już kwestia postaw życiowych. Jak ktoś nie ma empatii to nikomu nigdy nie pomoże. Oczywiście to wstyd, że ludzie spoza rządu dobrowolnie pomagają a rząd gów… ale dzięki Bogu są tacy też.

1 polubienie

Symboliczną złotówkę mógłby przeznaczyć. Ja wysyłałam smsy na pomoc. Lepiej to 20 zł wpłacić na pomoc niż na majtki w kropki.

2 polubienia

Wspomaganie potrzebujących chwalebne jest, ale majtki też ważne :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Nie wiem o czym Ty w ogóle bredzisz.

CHyba, że masz ich 150 par :wink:

1 polubienie

@Andi 150 sztuk majtek?
Oczadziałaś? Mam tygodniówki. W poniedziałek zakładam i śmigam w nich cały tydzień :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

:sweat_smile:

1 polubienie

A co to znaczy zbędne? Ktoś kupuje co chce i na co go stać, ktoś inny ma dzięki temu chleb… Czasem nam się wydaje że wiemy co potrzebne a co nie… a przychodzimy na świat, kompetnie bez instrukcji obsługi :smiley:

3 polubienia