Jak odzyskać Windowsa zainstalowanego w momencie zakupu na komputerze?

Przywróciłam do stanu fabrycznego zachowując pliki, bo mi się psuł. Jak odzyskać Windows, który był zainstalowany na komputerze?

Możesz bardziej wyjaśnić?
Windows został przywrócony z zachowaniem plików a chcesz żeby był stan zerowy (czysta instalacja jak po zakupie)?

1 polubienie

Do komputera powinna być dołączona płyta reinstalacyjna (recovery) - służąca do odzyskiwania systemu. Przynajmniej ja kiedyś tka dostałem jak kupowałem swój pierwszy komputer. No i raz sie przydała.

1 polubienie

Tak, z zachowaniem plików
Jesu, a może ja o pakiecie Office piszę? :thinking: Office chyba instalowałam, bo miałam pakiet legalny nawet. Office mi skasowało… No Word mi nie działa :confused:

Dobra, mam płytę i czy jak jeszcze raz na tym samym komputerze ten kod użyję to będzie dobrze?
@Bingola -dziękuję. To Office jednak.
Uwsteczniam się intelektualnie, miałam trudną awanturę wczoraj i po prostu pomyliłam. W zasadzie nie wiem, jak ja to w ogóle przywrócilam, ale komputer wyświetlał polecenia, więc …

1 polubienie

Płyta nie jest potrzebna.To skomlikuje sprawę ponieważ trzeba partycje tworzyć.W Windowsie 10 i11 można przywrócić do stanu z zachowaniem własnych plików jak i do czystego Widowsa.

1 polubienie

Ale ja mam Windowsa tylko Office musze z płyty zgrać

1 polubienie

A nie masz płytki?
Czasem obraz systemu jest też na partycji dysku recovery

1 polubienie

mam płytę, ale teraz klucz z pudełka wpisuje i mi wyskakuje, że się nie zgadza. Mam oryginał, nie rozumiem :frowning: update: MAM. Dziękuję Wam, był ukryty.

1 polubienie

A ja już myślałem, że jakieś dwa żydy znowu na drągu go gdzieś ponieśli, tego windowsa, czy jak mu tam… Ale jak się znalazł, to ok. :+1: :stuck_out_tongue:
Jak widać, wszystkiego na Żydów zwalać nie należy :sunglasses:

6 polubień

No moj drogi, daj jeszcze wykazac sie Donaldom, cyklistom i weganom?

2 polubienia

od wersji 10 nie dokładają płyty i nie potrzeba klucza. Klucz jest zapisany w bios.

2 polubienia

Ja to miałem w Win 7. Nadal mi śmiga jak szalony :slight_smile:

1 polubienie

2dni wyjęte z życia.

1 polubienie

Dobrze, iż znalazłaś tego jakiegoś updatego. :rofl:

2 polubienia

Bo ten klucz był gdzie indziej czcionką 8 napisany :roll_eyes:

1 polubienie

Nie wiem czy tu można podawać fora,które nie są konkurencją,bo to nie wielotematyczne ale zaryzykuję.Jak by co to cenzor usunie.
Gdy mam jakiś problem,którego nie mogę rozwikłać idę na forum WinClub lub ForumPc.pl a tam się głowią i doradzają.

2 polubienia

No i co ja bym bez Was zrobiła :heart: :heart: :heart: Teraz pójdę spać. A Wy sobie tam śpijcie słodko :sleeping: :sleeping_bed:

1 polubienie

win7 to jest system. Ale wiele aplikacji już go nie wspiera.

Windows 7 nie nadaje się już do pracy z dostępem do internetu. W konfiguracji offline działa, ale aktywacja i aktualizacje nie są łatwe do ogarnięcia przez laika.

1 polubienie

Jeśli komuś działał to nadal działa. Ale zgadzam się to już system martwy. Co do aktywacji… da się offline i nie jest to wielki problem ale właściwie po co? Win 10 wreszcie przestał się aktualizować co dziennie bo to mnie do szału doprowadzało.