Jak okradliście polski naród, p. Adamie Małysz i p. Tajner, z łatwej

możliwości oglądania transmisji ze skoków narciarskich, to co ma Wam iść? Szkoda zawodników. i kibiców.

Co ma do tego Małysz i Tajner to jest wina Kaczyńskiego i tego że chciał repolonizacji mediów czyli w praktyce usunięcia TVN Wkurzyli Discovery (do którego należy TVN) no i nie ma skoków Najlepiej to załatw sobie fachowca i niech ci ustawi inne kanały poza TVP i będziesz miał skoki

3 polubienia

Nie. To jest wina Discovery xd… Jak to łatwo zwalic wine na pis xD
To tak jakby powiedziec ze sprzedawca jest winny tego ze drugi sprzedawca(obok) zostal pobity bo zwrocil osobie bez maseczki uwage ze go nie obsluzy i tak go wkurzyl ze ten go pobil…

Ale kto chciał usunięcia TVN? Kaczyński i to od niego się wszystko zaczęło gdyby mu się nie zachciało repolonizacji mediów to nie było by tego A że Kaczyński chciał zaszkodzić pośrednio Discovery to dali mu po nosie

2 polubienia

Ale co to ma do tego? Skad w ogole takie zalozenie? Ze to jakas zemsta…
A jezeli tak to w takim razie tym bardziej to zle swiadczy o tvn i discovery itp… tacy biedni byli tak plakali a teraz tacy…

https://www.sport.pl/skoki/7,65074,27662652,jest-reakcja-bylego-dyrektora-eurosportu-po-wykiwaniu-tvp-jest.html

Cytat z linku
“W czwartek grupa Discovery poinformowała, że przejmuje skoki narciarskie praktycznie na własność Po wielu latach Puchar Świata niemal zniknie z anten TVP” Dziwnym trafem skoki przejęły Discovery (do których należy TVN) mimo że ich przez lata to nie interesowało i jeszcze dziwniejszym trafem zaraz po próbie wprowadzenia ustawie repolonizacyjnej A o Kaczyński to dobrze świadczy że chce przejmować wszystkie media i je kontrolować?

3 polubienia

Ale nie jest to wina pisu… chyba ze taka w stylu “wina Tuska”… nacigana… Gdyby tvn potrafil sie zachowac a nie mscic to bylo by po staremu…

To tvn bylby dla mnie tym zlym tutaj gdbym nur mial gdzie ohladac skokow

Nie rozumiesz tego że to był pstryczek w nos od Discovery dla PiS za to że im przez swoją ustawę mogli popsuć interesy? Gdyby nie ustawa nie wkurzyli by Discovery gdyby nie wkurzyli Discovery to nie chcieli by się potem odgrywać i nie zabrali by skoków

3 polubienia

Ale ja to rozumiem i wlasnie przez to tak uwazam… to disvovery wciągnąl w te wojne nikomu niewinne skoki chcąc sie odegrac i przez to pozbawil jakis procent widzow moxliwosci oglądania… wiec dla mnie to przez discovery harmonik nie moze ogladac skokow… w pierwszej kolejnosci

TVN jest na multipleksie tak samo jak TVP tylko harmonik po prostu z przyczyn czysto technicznych nie odbiera niczego poza TVP bo ma coś źle ustawione Nie jest chyba problemem zmienić sobie kanał na TVN jak się chce obejrzeć skoki prawda? Mimo wszystko stacje ze sobą rywalizują pomijając politykę i równie dobrze TVN mógł prawa do skoków przejąć takie są prawa wolnego rynku

3 polubienia

A kto podskoczył Discovery, jak nie PiS? I dostał po łapkach. Discovery pokazało PiSowi, jakie z nich cienkie bolki.

1 polubienie

Nie rozumiesz, jednak. Po prostu, Discovery nie chciało tracić swojej kasy. I tyle. A przy okazji dostało się temu, kto tę wojenkę rozpoczął. PiS, jak zwykle spartolił sprawę.

1 polubienie

Nie mowie ze tvn jest jakis zly tutaj, tylko jezeli ktos pyta dlaczego harmonik nie oglada skokow, odpowiadam, bo tvn je “ukradł” jemu a nie mowie ze to dlatego bo pis chciało zeby tvn mialo polskiego wlasciciela i inne bzdety bo to nie ma zwiazku lub jest tak odlegle jak ja od swoich przodkow sprzed wojny… a przeciez moi pra pra pra nie odpowiadaja za moje czyny, poza tym ze jestem dzieki nim… tak samo w tej sytuacji, nawet jezeli zrodlo problemow miedzy tvp i tvn to pis, to to tvn wciagnal w to skoki… a przeciez nie musial… no ale mógł

to jest po prostu gra rynkowa - Discover, a raczej ich koncern medialny duzo w Polsce zainwestowali i nie maja najmniejszego zamiaru tracic przyszlych zyskow.
Poza tym z punktu widzenia prawa gospodarczego (polskiego) TVPiS dziala tak samo radosnie jak wszystkie spolki skarbu panstwa - czyli wrzod na d… racjonalnej gospodarki. mialo to byc wprowadzone na jakis czas, ale jak widac najtrwalsze sa prowizorki (TV, Orlen, miedz, kopalnictwo w ogole to skanseny i sieroty po komunie)
kto to kontroluje? kto tym rzadzi?
jak minister sportu stwierdza, ze nie on sobie dobiera wspolpracownikow (ten od tej łajzy co rodzicow chorych dzieciakow naciagala na cudowne leczenie), to ja jestem ciekawa jak to jest w bardziej znaczacych gospodarczo resortach, o obronnosci juz nie wspominajac?
skoki to taki symbol - bo popularne.
a na temat ogolnie tych wszystkich zwiazkow sportowych to tez lepiej sie nie wypowiadac, choc to akurat nie tylko polska bolaczka.

2 polubienia

Ciąży nad nami klątwa

1 polubienie

Tu nie chodzi to, jaki jest tvn, harmomik nie może zrozumieć, dlaczego nie ma w tvp skoków i obwinia nie tych, co trzeba. Więc ma wyjaśniane na wszystkie sposoby. Już kilka razy, a on dalej nie rozumie i trzeszczy coś o Małyszu i Tajnerze, jakby mieli coś z tym wspólnego. Jak widzisz, nie jest w stanie zrozumieć najprostszych spraw, jak i nie umie korzystać z telewizji. A niby komunę obalił.

A całą sprawę, o której piszesz, bardzo jasno objaśniła okonek powyżej.

1 polubienie

Nie wiem, jaki masz telewizor, ale jeżeli płaski, to prawdopodobnie jest wystarczające, że załatwisz sobie antenę pokojową i w ten sposób zyskasz darmowy dostęp do TVN-u i ok. 30 innych kanałów.

2 polubienia

Bardziej chodziło o kasę z transmisji i podatek, bo kasa z koncesji jest śmieszna w porównaniu do obrotów. Poza tym jako jedyna jest niezależna od rządu, co jest nie na rękę PIS. Są i inne problemy

2 polubienia

I o tą niezależność głównie chodziło.

2 polubienia

Po staremu nic by nie było. To nie tylko problem z TVN, sklepy wielko powierzchniowe / markety, Google itd / też kłują rząd w oczy, stąd śmieszna wspólna ustawa, że 51% własności ma być w Polsce a 49% ma właściciel. To jest jawne złodziejstwo. W biznesie nie ma sentymentów, płacili wymagane prawem podatki i składki, ale im wciąż mało. Załóż sobie firmę to się przekonasz

2 polubienia