A na końcu pozwolić mu uciec? Czy w tym przypadku nie powinny paść ostrzegawcze strzały w nogi, ewentualnie w głowę? Dlaczego policja w Polsce jest taka nieporadna
OK. Nie trzeba od razu strzelać, (choć w takim USA człowiek ten już by dawno nie zyl pewnie …) Ale to i tak nie tłumaczy ich nieporadnosxi…
Moze im tam paralizatorow nie dowoezli?
Zreszta ostatnio policja zaczyna byc jak straz miejska - jedyna intetemcja na jaka sie odwaza to wypisanie mandatu.
No te ostrz3gawcze strzaly w twoim wydaniu brzmia swietnie.
Czy Ty wiesz co to strzal ostrzegawczy?
Bo sadze,ze nie masz pojecia,z tego co piszesz…
Przepisy tak w policji,jak i w wojsku,dotyczace uzyvia broni,wlasciwie,jak policjantom,tak i wojskowym,wiaza rece,
To jest parodia.
co do tego to mnie akurat nie dziwi - Texas i wszystko jasne.
mogliby tak u mnie, bo czarni z podrabianym towarem staja si powoli plaga na ulicach - nie poszuka toto jakies pracy tylko gania sie z policja
Bo w Polskiej policji głownie pracuja matoły, które potrafią jedynie kierowców zatrzymywać za przekroczenie prędkości i mandaty dawać za picie w parku, przy większych akcjach nie wiedzą jak mają się zachować i panikuja. Połowa nie powinna w ogóle w policji pracować
@GumowyKrokodyl
Ile osób zastrzeliłeś? Pewnie nikogo, nie…
Widzisz w małych społecznościach ludzie nie są anonimowi jak w dużym mieście. Nie masz wszystkich informacji. Może do tego człowieka nie pierwszy raz przyjeźdzali i go znali. Zastrzelić znajomego trochę trudniej…
A może mieli jaja i nie srali ze strachu jak rzucił się na nich pies i człowiek z widłami i siekierą. Jak widać obrażeń nie odnieśli. A siekiera, widły i kły owczarka to nie byle co. Czyli radę sę dali.
Zastrzelić za wybitą szybę (ile to? 200-300 zł?) chyba przesada, nie?
I nawet nie chodzi o postrzelenie czy coś tylko żeby go obezwladnic… Dla mnie się skompromitowali… Policja to powinno być coś co daje sobie radę z psychicznym z widlami xd