@ata-ata ale to co innego. Sama się rozbierasz i zdajesz sobie sprawę że inni Cię widzą.
Kara zdecydowanie nieadekwatna do czynu. Nie wiemy czy w ogóle cokolwiek zobaczył i z której strony ta szczelina była? Jeśli z tyłu to widział tylko jej plecy… Niejednokrotnie w przymierzalniach ludziska pokazują więcej niezasłaniając dokładnie kurtyny. Nieraz widziałam cielska innych, choć nie było to moim priorytetem. Nie wiemy kim była ta pani i jakie stanowisko zajmuje ( praca). Biedna pani podglądana pewnie moczy się teraz z wrażenia po nocach tak na nią to traumatycznie wpłynęło, spać nie może i leczy się na nerwice. Głupi babsztyl niech się cieszy, że ktoś w ogóle na nią chciał patrzeć…
Proponuję leczyć podglądacza. Po obejrzeniu “przeciętnej golizny” można dostać szoku…
Napalony był, to i nawet fałdy tłuszczu na tyłku go podnieciły. Szkoda mi tego chłopa i pisze teraz poważnie. Taka natura męska widać, co innego gdyby ją dotykał, dobierał się do niej to rozumiem posądzono by go o jakieś zboczenie, możliwe że mógł być karany za coś wcześniej ale nic nie wiadomo o tej sytuacji więc można napisać tym samym zupełnie inną historię…
Amputacja oczu.
To zależy od ofiary. Jak ładna i pewna siebie to się cieszy że ktoś podziwia jej wdzięki. Jak pasztet to trauma i obawa że sprawca o wszystkim światu opowie.
Kara zbyt wysoka. Wystarczą roboty społeczne. Nie mamy do czynienia z seryjnym podglądaczem. Kuknął bo miał okazję. Zdrowy objaw.
Takie sytuacje są bardzo nieprzyjemne, ale uważam że 6 lat to przesada. Może jakiś mandat albo pracę społeczne
@Devil No nie wiem… Sprawa trochę innego kalibru, ale opiszę: oglądałam program na YT. Kobieta w USA: ładna, młoda, atrakcyjna. Uprawiała seks ze swoim facetem. Ten bez jej wiedzy i zgody zagrał wszystko na swojego laptopa, a kiedy zerwali udostępnił film w sieci…
To już co innego. Zemsta.
Ale była atrakcyjna, czym więc się miała przejmować…
Zerwaniem.
Ale to już chyba karalne???
Tak to jest karalne
Dzięki, tak mi się zdawało…
Według mnie to chore Również dobrze można by wsadzać za jazdę z niedozwoloną prędkością A to jednak jest mimo wszystko przestępstwo które zagraża innym Za które dostaje się najwyżej mandat,punkty w najgorszym traci prawko
No nie wiem. Mnie podglądał przez dziurkę wywierconą między kabinami w toalecie jakiś facet, gdy robiłam siku. Słysząc jakieś sapanie, czy stękanie, spojrzałam w lewo i zobaczyłam oko w tej dziurce. Masakra!!! Majtki w górę i z łomotem serca wyskoczyłam z kabiny. To było w Toruniu, na studiach w Colegium Majus.
Może to ten sam gościu co u mnie na uniwerku
Kara za wysoka w stosunku do przewinienia na pewno, aczkolwiek to nieprzyjemne być podglądanym i podchodzi to chyba nawet pod molestowanie seksualne.
ALE fakt, że inaczej się na to patrzy w kraju, gdzie we wszelkich sprawach o charakterze seksualnym victim blaming ma się doskonale, a kary za gwałt często bywają mniejsze. My jesteśmy przyzwyczajeni do przesady w drugą stronę, więc takie 6 lat może wyglądać śmiesznie.
Ale uważam, że podglądanie powinno być karane, jako czyn na pograniczu molestowania a naruszenia prywatności (do tego drugiego, nawiasem mówiąc, większość z nas już wielkiej wagi mie przywiązuje). Nie aż tak, ale jednak.
Kij w oko xd jeżeli nie amputacja…