Jak pozbyć się upierdliwego człowieka, który przysyła mi zaproszenia do znajomych?

Już nie umiem zliczyć ile razy jakiś upierdliwy baran wysłał mi zaproszenie do znajomych używając za każdym razem zdjęcia tej samej osoby, ale za każdym razem z innym nazwiskiem. Kasuję, usuwam, blokuję i nadal się pojawia. Wczoraj jeden, dzisiaj drugi… Ile razy i jak często go widziałam, nie umiem zliczyć…

zgłaszam profil, ale gdy wpisuję pod kogo się podszywa, to wśród osób z tym nazwiskiem nie ma tego profilu

1 polubienie

To jakiś oszust.Trzeba przeczekać to mu się znudzi.
https://www.facebook.com/people/Lukas-Reinhard/61559161487609/
https://www.fake-scam.info/index.php?topic=25632.60

2 polubienia

Wiem, że oszust, bo ma niezliczoną ilość nazwisk i kont. Te przytoczone fotki przedstawiają Davida i Richarda. Przecież to ten sam człowiek. Nęka mnie od wielu miesięcy. Już tę twarz widziałam wiele razy. Chciałabym, żeby facebook dorwał go i zablokował na wszystkich kontach.

1 polubienie

Facebook jak ich znam,to olewa wszystko…!

2 polubienia

Na FB? Jak nie kojarze to ignoruje, a powiadomienie odsylam w niebyt.
W koncu zmienia obiekt westchnień.

3 polubienia

Można czasowo ustawić opcję “Nie przyjmuj zaproszeń”

5 polubień

Zablokuj stalkera

Zmieni konto…
Lepiej ignorować, chyba, że faktycznie za tym ida jakies groźby czy szantaże. Ale wtedy juz nie do admina FB a na policję. I przypilnować, żeby zareagowali.

Chyba można ustawić opcje kto może wysłać zaproszenia ustawić znajomi znajomych zakładkę swoich znajomych ukryć by nie byli publicznie widoczni

A może by tak oswoić wroga? …
To tylko wolno rzucony pomysł na przeciwdziałanie wszelkim natręctwom.

Dać mi dane logowania,to spróbuję się gościa pozbyć…!

Szklanka naparu x cykuty i risotto z muchomorem sromotnikowym? :coffee::stew:

Od ostatniego razu pojawili się z tymi samymi zdjęciami Alex i John. Alex przed chwilą.

Zignoruj. Policja dopoki nie jest to tresc obrazliwa, albo jakies groźby tez nie zareaguje.

1 polubienie

Teraz z ciekawości kolekcjonuję kolejne wcielenia pana ze zdjęcia i pokazuję zjawisko jak to się mnoży, tworzy, panoszy, uczepia, no i zwyczajnie istnieje w sieci.

I karmisz trolla…

Zdjęcia chyba też nie są jego wydaje mi się że to jest jakiś amerykański aktor gdzieś go widziałem chyba że facet jest do niego podobny

przyjmij zaproszenie

Kolego, namawianie do samobójstwa jest karalne…

1 polubienie