Jak sądzicie co z tego wyniknie?

Musk nie ma szans na bycie prezydentem, nie urodzil sie w USA, a Trump kasy potrzebuje…
To jedno.
A news? Kurza twarz, kto to pisał?
Grupa pielgrzymów przybyła z Europy na pokładzie statku Mainflower
Przeciez nie ChatGPT, bo utopijne bzdury czasem wypisuje, ale takich błędów nie robi?

1 polubienie

Jakiego statkuuuu??? :angry: :roll_eyes:
A mnie się ten i ów czepia że ja sie literówek czepiam…No to tak właśnie wyglądają skutki tumiwisizmu,głupoty i braku korekty…
“Dziennikarstwo”,psia krew :roll_eyes:

3 polubienia

No i pielgrzymi? Troche z kursu na Santiago de Copostela zboczyli? :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Ja już ręką machnąłem ta te, kuźwa, “cudeńka”. Roi się od nich w necie wszędzie. W.P. Onet, Interia i wiele, wiele innych.

2 polubienia

Niech uważa bo będą kolejne zarzuty i kolejne bunga bunga.

2 polubienia

Nie wczesniej niz za 4 lata. Chyba, że zalezie za skórę “swoim” czyli republikanom. To i Impeachment mozliwy. Tylko czy ten J.D. Vance bylby lepszy? Taka trochę amerykanska wersja Nawrockiego? Pod wzgledem promowania siebie i podkreslania, że swiat nalezy do bezwzglednych fanatyków?
Bialej rasy oczywiscie.

1 polubienie

Dalej nie czytałem…Wystarczyło mi"mainflower"by mnie aż podrzuciło na krześle…

3 polubienia

Pielgrzymi byli wczesniej, w tym samym zdaniu…

1 polubienie

A to teraz nie rozumiem…W 1620 roku pielgrzymi przybyli do tzw. nowego świata na statku Mayflower.Takie są fakty.
Więc o co chodzi?
No chyba że samo słowo"pielgrzym",nie jest najszczęśliwsze…Mimo tego że owi "uchodzcy"stali sie takowymi z uwagi na mnożące się prześladowania religijne.

1 polubienie

No wlasnie, slowo pielgrzym? Jesli za takowych uznamy przesladowanych uciekinierow poszukujacych swojego Boga za wielka wodą?
Pielgrzym wg slownika PWN ma dosc wąskie znaczenie człowiek odbywający wędrówkę do miejsca kultu.
A gdzie tam takie miejsce było?
To juz predzej wedrowke o wymiarze biblijnej do ziemi obiecanej przypominalo?

2 polubienia

I znowu…Mowa potoczna a słowniki.
Słowo “pilgrim” pojawia sie nawet w piosenkach które ocierają się o temat.Nie wiem czy jest o co kruszyć kopie…
Gorzej że…należy chyba podejrzewać że autor"czegoś tam",w ogóle nie wie,o czym pisze :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia

Slowo pilgrim może być znaczeniowo szersze od polskiego pielgrzym
Ale fakt, masz racje, autor tego potworka zdaje się chciał zabłysnąć yntelektem a wyszedł piorun w rabarbar…

2 polubienia

Ano właśnie.
Kiedyś zastanawiałem sie nad upadkiem pop music i,co za tym szło,czy może być wieksze goovno od Modern Talking… :roll_eyes: O święta moja naiwności…
Dzisiaj zaczynam się zastanawiać,gdzie leży granica dziennikarskiej głupoty,niewiedzy i bezkarnego produkowania tego pseudoliterackiego szamba…
Tak…Mainflower pewnie niejednemu skojarzy sie z main kampf.I być może,pójdą w las ciemny,tym tropem :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia

Musk to na razie pewnie bardziej myśli, które własne dziecko wydziedziczyć, bo nie sądzę, żeby to był taki normalny człowiek, jak ma już ich 9 a dobro ich matek też nie jest w centrum zainteresowania milionera, skoro ciągle znajduje nowe.
Cleo przebiła nawet Mmodne Tłoki.:woman_facepalming: Ta piosenka się nadaje do reklamy salonu z paznokciami i rzęsami.

Oj oni juz w okresie szczytu popularnosci konkurencję mieli…
Mniej znaną, ale katastrofą byl Papa Dance. Choc przez chwile się zastanawialam czy to nie pastisz albo wygłupy?

@okonek i Ty przeciw kultowym zespołom? :woman_shrugging:
Mona Lisą byłaś mi marzyłem tylko o Tobie
Rysowałem serca dwa pytałaś po co to robię
Oh-oh-oh oh-oh-oh-oh Chciałaś Masz tylko co

Teraz już nie ma co oczekiwać, że coś się da słuchać z tej produkcji, jaka się rodzi w bólach przeważnie trzewi komputerów…te Roksany i inne tyłkiem machające nie powinny być słuchane, bo na ich tle znany wszystkim Zenon jest mistrzem melodii, rytmu i poezji…mimo rymów częstochowskich. Jeśli piosenka nie ma melodii a tekst jest bez sensu to nie wiem, dlaczego ludzie tego słuchają :thinking: Wymęczone toto, wypiszczane bez wyrazu.

1 polubienie