Jak sie nazywa takie formatowanie Excela?

image

zeby tak umiec sformatowac komorke, ze sie rozwija to okienko a zanim sie rozwinelo jak nizej bylo tak jak na tym pierwszym obrazku?
I jeszcze te dane przenosi do innego arkusza tego samego pliku automatycznie?

Nie wiem. To jakis gotowiec?

1 polubienie

gotowiec do liczenia pensji. Niby mozna te komentarze sobie wpisac w jedna komorke…

Lista rozwijana. I do tego VB

1 polubienie

O, dzieki. A ten Visual Basic to wymaga placenia za jakies oprogramowanie?

Nie. To jest wszyte w excela

1 polubienie

Wszyte, ale trzeba sie nauczyc poustawiac i jakies dewelopery uruchomic :confused: A jak to sie sobie napisze na jednym kompie z Microsoft 365 to potem moze nie dzialac np.na Office 2021? Zreszta niewazne…dziekuje Ci za rady.
Po co ja te studia konczylam? :frowning: Jak tu sie czlowiek wszystkiego dowie … :joy:

1 polubienie

A jak to sie kopiuje to jak to zrobic, zeby sobie samemu poustawiac? Bo ja sie boje, ze sobie cos zapetle? …albo bede recznie przepisywac sobie..i mnie oczy rozbola:/

To znaczy scalic komorki z roznych arkuszy? Komentarze? Skorzystaj z pomocy ikonka “?” I sprawdz czy arkusze na krorych pracujesz nie sa zablokowame jako tylko do odczytu. Da sie to zmienic w atrybutach.
Moja przygoda z Excell skonczyla sie jak znalazlam prace typu nieznajomosc excell mile widziana. Oczywiscie byl to zart, bo bylo to tworzenie wielopoziomowych kosztorysów :grinning_cat::skull:
I dawno temu…
Wersje samego oprogramowania to sie juz kilkanascie razy zdazyly sie zmienic, ale krok po kroku powinnas dsobie z tym poradzic. Zasady obsługi są stałe

1 polubienie