Jak spędzisz ostatni dzień swojego życia wiedząc na 100% że jutro nastąpi koniec świata?

Bo w stronę ziemi gna gigantyczna planetoida albo też nastąpiła globalną awaria systemów atomowych (nadchodzącą katastrofa może być dowolna :wink:

3 polubienia

Normalnie. Nie zrobię niczego dziwnego ani szalonego. Do końca będę wierzyła, że koniec świata znowu się przesunie :wink:

2 polubienia

“nadchodząca katastrofa moze być dowolna” Tego do końca nie rozumiem…Bo jesli atomówka to nic nie zrobie bo w jednej chwili mnie nie będzie…
Ale przyjmijmy ze oto mam świadomość ostatniego dnia życia…
Otóż przytulałbym w nieskończoność moje ukochane istoty.I zadna siła [prócz śmierci] nas by nie rozdzieliła.
A jesli czasu by starczyło,byłby obiad we włoskiej restauracji,byłoby King Crimson"Starless"tak głośno ze żaden uliczny hałas by sie nie przebił…
Byłoby wino którego nazwy nie pamiętam…
A potem znowu przytulałbym,kochając za wszystkie czasy!

4 polubienia

Globalna awaria systemów atomowych nie oznaczałaby końca świata. Są też pewnego rodzaju zagrożenia, typu rozbłysk gamma z jakiegoś pobliskiego ciała niebieskiego, że migusiem byłoby po wszystkim i nawet nie mielibyśmy świadomości o zagrożeniu.
Wracając do clou pytania, jeżeli całe zdarzenie byłoby “zaplanowane” z jakimś wyprzedzeniem, wziąłbym wolne w pracy :upside_down_face: i spędził ten dzień z rodziną.

3 polubienia

Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie.

1 polubienie

@collins02 @joko Tzn. koniec jest definitywny i nieunikniony - dla Ciebie i reszty ludzkości. I nie można go odwołać ani przełożyć, tyle że zna się jego dokładną datę.

Swój koniec swiata i dzien przed śmiercią bedzie mial kazdy z nas.
Jedni swiadomi inni nagle. Jakby o tym myslec?
Nie mam zamiaru skonczyc jak kamedula czy trapista. Czy cywilnie w Bractwie Dobrej Smierci. Zreszta to mi raczej nie grozi, kobiet tam nie przyjmują.
Memento mori

1 polubienie

I ok.Nic nie zmieniam.

Na pewno ten dzień spędziłabym z rodziną. Jak? Nie mam pojęcia, najważniejsze byle by razem.

2 polubienia

Świat jest taki jak w filmie “Nie patrz w górę”. Wymyśl inny koniec :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

@Devil Tak właśnie.