Ło panie mój laptop della ma już 17 lat i nie chce się popsuć.
Ma solidną obudowe?
Tak magnezowo cośtam.
W sprawie Della chodziło o programowe obniżanie pojemności akumulatora wraz z cyklami ładowania. Akurat 17 lat temu było już po aferze. Ale kilka lat starsze baterie można było reanimować przeprogramowując czip zamontowany wewnątrz.
Ja pamiętam aferę HP gdzie były problemy i robiło się rebaling. A i ta dość kosztowna naprawa nie zawsze pomagała . Do dziś mam w garażu hp któremu już dałem dawno szansę.
HP oberwało rykoszetem, problem z chipsetami i kartami graficznymi dotyczył wielu marek. HP jako jeden z niewielu producentów naprawiał laptopy nawet trzy lata po gwarancji, a że w tamtych czasach miał największe udziały w rynku konsumenckim w segmencie tanich, multimedialnych laptopów, to wszyscy pamiętają psujące się Paviliony.
Moj HP pavilion wytrzymal 12 lat. Co go wykonczylo?
Wytarlo sie lozyskoe wiatraczka chlodzacego. I cos tam a srodku sie przegrzalo. Jeszcze na podstawce chlodzacej, bez dobrze dzialajacej karty grificznej dane udalo sie odzyskacć.
Drukarka atramentowa ze skanerem w maju obchodzila srebrne gody.
Ale ja malo drukuje.
Przy zmianie lapka na nowszy tez HP? Z driverem problemu nie bylo. Firmowy.
Schody zaczely sie jak wycofali adobe plash player, bo sporo funkcji przestalo dzialac w zeatawie.
Każda marka ma lepsze i gorsze produkty. Jeśli zależy Ci na trwałości, to polecam biznesowe serie od HP, Della. Niektóre gamingowe Asusy i Lenovo też są warte uwagi.
Serwis w przypadku konsumenckich serii jest o wiele gorszy od biznesowych, jakość wykonania i solidność również.
Tymczasem kupiłem nowy"telewizor".Nawet nie wiem czy to sie tak teraz mówi
TCL,32 cale,smart i cała ta reszta"whatever You want" ![]()
No to sobie filmy pooglądasz na przyzwoitszym ekranie niz lapek…
Najpierw odpoczne po wizycie fahcowca z Virgin Media…
Dlaczego o tym wspominam? Bo takie wizyty tutaj są za darmo.Facet specjalnie przyjechał do mnie z Luton.Obejrzał,sprawdził,wskazał jeden głupi błąd który robiłem przy programowaniu kanałów…Ten sprzęt jednak nic a nic nie przypomina tego z 2014 roku ![]()
VHS chyba stracone ale DVD gra!!!
A to nie wiem? Swego czasu byly takie przegrywarki, działające poza systemem, pozwalające na przegranie zawartości kaset na DVD?
Są przejściówki do podłączenia starych sprzętów pod HDMI w telewizorze lub grabbery do zrzucenia materiału na komputer.
https://www.amazon.pl/video-grabber-vhs/s?k=video+grabber+vhs
Mnie to interesuje przerzucić z kaset z kamery video. Tylko kiedy to zrobić? Doba ma tylko 24 godziny.
Ta kamera to jaki system? Jaki model kamery?
Sony, taka jeszcze duza ze “skrzydelkiem”. Z 1999.
Ostatni model analogowy z elementami elektroniki. Ale zapis obrazu na kasetkach 8 z taśmą..
Dokladnie to teraz nie powiem, ale i tak jutro musze jej doladowac akumulatorek, bo o dziwo bateryjka jeszcze cos tam trzyma to podam.
Fajna jest, bo ma “latarenkę” na podczerwień i mozna filmowac w ciemnościach.
Może to ten kultowy model, co potrafi pokazać co jest pod ubraniami? ![]()
Może ktoś wydzieli tę całą poboczną dyskusję z tematu?
No nie, az tak sprytna to ona nie jest. Ale poniewaz to byla ukochana zabawka mojego niezyjacego męża, to pewnie by sie za taka funkcje nie obraził. Byle nie rentgen, bo za chudych nie lubił.
Rano. Odzdziele kwestie pralki od innego sprzetu…