Jak tak jadę rowerem koło kościołów, to zadziwia mnie nielogiczna łatwowierność

wiernych, bo bliżej tej religii do barbarzyństwa, niż do Nauczania i Życia JEZUSA, gdyż JEZUS w żaden sposób nie mógł być za mordowaniem ewidentnie myślących, odczuwających, pragnących żyć i kochać, pożytecznych, harmonijnych stworzeń milionów gatunków Doskonałego Systemu Harmonii Natury. (DSHN-u). Zgadzacie się ze mną?

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Odrębne zdanie podaję osobno

0 głosujących

a kosze ryb na wesele to kto zalatwil? swiety Piotr?
ze o winie nie wspomne?

1 polubienie

Nie bądź naiwną oportunistką, bo papier przyjmie wszelkie fałszerstwa i bezmyślności.

ale pierwsze zapisy nie byly na papierze, bo takowego jeszcze w Europie nie robiono.

Wystarczy, że były zapisywane tam gdzie były, także w Rzymie i Bizancjum.

w czasach dzialalnosci Jezusa Bizancjum bylo miastem gospodarczo i strategicznie waznym, ale rzadzil Rzym.

1 polubienie

Gdyby ludzie yli tak latwowierni,juz dawno okrzyknieto by cie przywodca swiata.
A jest jak jest,opowiadasz bajki piszesz na nowo biblie,historie swiata,i wychwalasz swoja,madrosc’’ pod niebiosa
Takiego Narcyza w zyciu nie spotkalem,a troche juz zyje i wiele widzialem.

1 polubienie

Ale spisano kanon ksiąg Nowego Testamentu kilka wieków później. Nie wiem, czy ja bym z taką przekorą i oportunistką choć rok wytrzymał, gdy ze swoją byłą ślubną wytrzymałem 15 lat i wytrzymałbym dłużej, gdyby się ze mną nie rozwiodła.

kanon to spisuja do dzisiaj - tak zeby bylo wygodnie dla hierachii.

1 polubienie

On najlepszy. On najmądrzejszy. On najlepszy komediant!
Leone, przyznam Ci się, że wchodzę w te jego pytania by się po prostu pośmiać. Ubolewam jednocześnie, czemu starszy człowiek robi z siebie błazna? Z jednej strony się śmiać, ale zaraz przychodzi refleksja, czy to jeszcze zdrowy ktoś?

2 polubienia

A czy myślisz, że ja ciebie i @Leone_Marco poważnie traktuję. @benasek?

A mnie sie zdaje ze on tak specjalnie… :slight_smile:

1 polubienie

No kolego,ja ciebie calkiem niepowaznie traktuje.d
Dziadek bajkopisarz o rozbujalym Ego

To mamy podobnie,tez mi przychodzi do glowy mysl,czy w zdrowym umysle moga powstawac takie pomysly.
Toz to wszystko sie nie trzyma kupy.
Dobrze,ze juz gor nad morzem nie chce budowac.))

Im człowiek słabszy psychicznie i głupszy tym łatwiej ulega wpływom religijnym. Liczy na wsparcie siły wyższej.

Albo im starszy i oczytany, tym mądrzejszy i więcej rozumiejący, w tym, że nie ilość dywizji decyduje o sukcesach, jak mniemał Josif Wissarionowicz Stalin, lecz SIŁY WYŻSZE.

Już mieliśmy palenie książek przez księdza. Wraca średniowiecze.

Jak ja nie znoszę czytać tej chamowy jednego z tych agentów… :rofl: Nie ważne. Człowiek się robi na ideał a wystarczy że coś powie i już się wylewa chamstwo na boki…

1 polubienie

Ty się nie pytaj, czy mnie traktujesz poważnie. Ty się zapytaj kto ciebie poważnie traktuje …

1 polubienie

Josif Wissorionowicz Dzugaszwili.tak brzmi pelne nazwisko Stalina
Byl Gruzinem,co staral sie ukryc,podobnie jak Hitler,ze byl w polowie Zydem
Ale to koledzy z podworka,to co sie dziwic