fruwaniem harmonijnych kawek, wron, gołębi, mew, nietoperzy, owadów błonkoskrzydłych?
To jest pewne, że olewając harmonijność, nie trafia się po życiu do Raju, a do nieatrakcyjnych egzaminów poprawkowych…
Człowiek patrzy w telefon a nie niebo
Ciekawa była kiedyś dyskusja – Czy komar, który wypije krew pijaka mającego powiedzmy 2 promile alkoholu we krwi też się upije? Okazuje sie że nie, gdyż krew nie służy komarowi (a właściwie komarzycy) za pokarm, tylko jako środowisko do składania jajeczek. Nie przenika ona do systemu trawiennego owada, lecz pozostaje tylko w odwłoku.
Ale narzuca sie pytanie - czy tak urodzone komarzątka nie będą cierpiały na FAS? (alkoholowy syndrom płodowy)
Zauważyłem że jak piję to mnie nie gryzą
A kto Ci powiedział że ludzkość nie zachwyca się fenomenem latania???
Jest dokładnie na odwrót i to od najdawniejszych czasów oraz najdzikszych plemion,po,przyjmijmy umownie,postać Leonarda Da Vinci.
Trzeba być nie lada ignorantem by nie pamiętać tego co działo sie w XX wieku w trakcie podejmowanych prób lotów dookoła globu,przez Atlantyk [ balonem] czy wszelkich innych prób samolotowych,z próbami braci Wright na czele.
…po zmiażdżeniu lub przecięciu brzusznego przewodu nerwowego, komarzyce piły znacznie więcej krwi, niż było to potrzebne i nie były w stanie latać, a nawet chodzić. Inne posunęły się jeszcze dalej, pijąc tak dużo, że w końcu pękały. Często kontynuowały jedzenie długo po pęknięciu odwłoka, nieświadome, że to, co wchodziło, wychodziło prosto z drugiego końca.
Istnieją przypadki prób, ale przypięty do klaty metalowy order, uniemożliwiał kooperację z grawitacją, czego skutkiem była aktywna integracja śmiałka w animacji greckiego tańca Zorby.
A wiesz, że to ciekawe?
Chemia organiczna dziwnymi sciezkami chodzi.
Niedawnonzastanawialam sie czy zmija otruje sie lasnym jadem? Nie, ale juz nawet z tego samego gatunku a innej genetycznie linii jad moze zaszkodzic. Nie zabije. Ale?
Zmija sie na mnie kiedys wyspała w Bieszczadach. Potraktowala mnie jako przyjazny kawalek otoczenia musi? Albo jestem wiadomozmijowo harmonijna?
Fruwanie ptaków i innych gatunków jest takie genialne, że ludzkie próby ich naśladowania to nieharmonijna żenada.
Dobra, wiem jakies technikum lotnicze kończyłeś?