Jak to nazwać?

Patologia? Czy swiadome “macierzyństwo” ?

U nich pewnie wcześniej lansowane było hasło: Teraz JA! Brawo JA!

1 polubienie

Raczej to, że wg badań ponoć kobiety uprawiajace sport wyczynowo po przerwaniu ciąży mają lepsze osiągi. Ta metoda była stosowana jako “naturalny” doping na rowni z przetaczaniem krwi i paroma innymi sztuczkami, DDR i ruscy w tym przodowali
Jak nadmiernie ambitnej kobicie wbili do glowy, że jest to droga do sukcesu? Mogla stracić poczucie rzeczywistosci.

2 polubienia

O poczynaniach z ciążą wiem, już o tym pisaliśmy tutaj. Co nią powodowało? Nie mam pojęcia.

2 polubienia

Podła egoistka
I glupia przy tym, prawie jak nasza “mama Madzi”, myslala ze sie nie wyda? Przeciez dziecka zawsze mozna sie zrzec w szpitalu nawet od razu.

2 polubienia

Za taka trafisz?
W koncu artykul jest tak (nomen omen) splodzony, ze nie wiadomo ile razy byla w ciąży i ile razy urodzila? Chyba tlumacz google się zapetlil?

Zresztą moze i sie nie zapetlil tlumacz
Znalazlam ją na angielskiej wiki i wychodzi na to, ze prowadzacy dochodzenie tez mieli problemy z ustaleniem faktów, a ona sama zmieniała zeznania kilkukrotnie. A sam proces mial charakter poszlakowy.
Jedyne co ustalono to ze wszyscy, włącznie z domniemanym ojcem byli slepi/ głusi/ z ciezkim niedorozwojem (niepotrzebne skreslic)

1 polubienie

Piłka wodna, to najbardziej twardy i kontuzojogenny sport. Ale nie sądzę, by to, akurat wpłynęło na dokonanie tej zbrodni.

3 polubienia

Z tego co doczytalam to dziewczę mialo cos nie tak z łepetyną.
Mitomania skrzyżowana z nieodpowiednim otoczeniem?
Co do pilki wodnej, to lepiej się to ogląda niz uczestniczy. :laughing:

Zabić własne dziecko, nie ma żadnego usprawiedliwienia.

1 polubienie

Zgadza się.
Choc wbrew pozorom zdarza się i zdarzalo czesciej niż możnaby sądzić.
Kobiety wobec wlasnych dzieci bywaja nieobliczalne. Instynkt macierzynski nie zawsze dziala. A szok poporodowy i roznego rodzaju depresje sa faktem. Tylko czy w tym przypadku tak bylo? I mogło być okolicznością łagodzącą? Tu wyglada raczej na premedytacje albo IQ grubo ponizej normy.

2 polubienia

Ale to tylko ponoć. Uważam, że powinna się wysterylizować.

Sa mniej inwazyjne metody zapobiegania ciąży.
Ale w tym przypadku trudno jest mówić o jakiejkolwiek logice. Niestety anglosaski system wymiaru sprawiedliwosci tego nie wymaga. Tak to tylko w serialach typu CSI, ze wszystko jest proste, jasne i podane na tacy.