Jak u Was z motywacją?

3 polubienia

U mnie ostatnio latwiej o demotywacje :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

3 polubienia

Zawsze mam jedną motywację.Wszystko co robie,robię dla rodziny.Pośrednio lub bezpośrednio.
Poza tym,muszę nadawać dniu jakąś wartość.Przez zrobienie czegoś ważnego…Czytanie,wysluchanie,obejrzenie…
Innymi slowy wszystko byle nie przesypiac dnia,nie pogrążać sie w lenistwie lub gnic przed kompem albo tv.
Dzisiaj posprzątałem troche liście w ogrodzie,zrobilem maly porządek wśród nowych płyt,zarejestrowałem sie do szczepienia przeciw grypie,udał mi sie dobry obiad…A za godzine do pracy.

4 polubienia

Moja motywacja zależy od :moneybag:

2 polubienia

Wąsko bardzo. Takich żółtych worków jest u nas dostatek, tyle że pustych.

Wartość pieniądza oparta jest na wierze społeczeństwa do emitenta tych not bankowych.

2 polubienia

Nie muszę na nic brać kredytów czyli jest dobrze.

2 polubienia

To ja…, tego, chciałbym mieć jak najwięcej tego fiducjarnego. :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Ogólnie wiadomo, że wiara cuda czyni.

2 polubienia

Przecież w tej chwili nie ma innego pieniądza, tylko ten na wiarę. A w niedalekiej przyszłości będzie wirtualny.

juz jest :slight_smile:
co prawda na razie probuja na dosc izolowanych populacjach - Wenezuela kombinuje ze swoja (znaczna oszczednosc, pieniadza nie trzeba drukowac, co przy trzyzerowej inflacji miesiecznej jest dosc istotne), ale poprawy sytuacji gospodarczej nie widac…
Salvador liczy na inne rozwiazanie - wprowadzili bitcoina jako walute narodowa - zobaczymy co z tego wyjdzie
Kuba przymierza sie do legalizacji kryptowalut - Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Tether. czy zastapia peso? watpie.
w ogole dzialania te maja na celu unikniecie rynku walutowego opartego na “dolaryzacji” systemu bankowego - jesli tak dalej pojdzie to faktycznie dolar przestanie byc dolarem, a handel bedzie mniej lub bardziej barterowy potwierdzany przelewami czegos co istnieje tylko w wyobrazni…

U mnie też. W okresie jesienno- zimowym jest ze mną tragedia.

1 polubienie

to atawizm, normalne organizmy zapadaja w sen zimowy… :wink:

1 polubienie

Motywacją do czego? :thinking:

1 polubienie