Po pierwsze, człowiek nie jest ani deko bardziej skomplikowaną strukturą, niż pozostałe miliony harmonijnych gatunków DSHN-u, w tym od struktury Planety. Przeciwnie, u innych gatunków harmonijni rodzice uczą kolejne pokolenia zdrowego, mądrego, harmonijnego życia, a u ludzi ogłupieni rodzice ogłupiają kolejne pokolenia, uzyskując coraz bardziej patologiczne, zdegenerowane pokolenia.
U harmonijnych gatunków DSHN-u nie istnieje coś takiego, jak pieniądz, za który można nabywać różne przywileje w obrębie obrzydliwie nieharmonijnego, patologicznego gatunku, w tym prawo do ogłupiania kolejnych pokoleń. Twoja medycyna funkcjonuje w takim systemie uzyskiwania przywilejów za pomocą pieniądza, w systemie w którym nie liczy się mądrość, prawda, dobro innych, dobro wspólne. Pieniądz daje prawo do ogłupiania innych, i budowania własnych, szemranych pozycji. Jeśli nie wierzysz w te moje słowa, tezy, wpisz sobie w Google hasło “gorączka” i przeczytaj pod nim odpowiedź choćby tylko Wikipedii. Każdy myślący, uczciwy, rzetelny będzie rozumiał i stosował, że gorączka to najzdrowszy i najefektywniejszy przejaw immunologicznego zapewniania zdrowia, zwalczania wszelkich infekcji, której w żaden sposób nie wolno zbijać. A jak jest z tym podejściem do dobra gorączki? Ano jest tak, że dla pieniędzy, albo z kretyństwa, medycy namawiają nisko świadome społeczeństwo do kupowania środków do niesłychanie szkodliwego, wręcz zbrodniczego zbijania gorączek, aby uzyskiwać kochane przez nich pieniądze. I nie próbuj wciskać ciemnoty, że są progi szkodliwości wysokości gorączek. Twoja durna, oszukująca medycyna z farmakologią, w przypadku szczepionek szermuje tezą, że nawet w przypadku śmiertelnych skutków ubocznych szczepień, korzyści z ich stosowania przeważają nad ryzykiem niepożądanych skutków ubocznych, co jest zbrodniczą bezczelnością gorszą od hitleryzmu.
Po drugie, wspomniałeś lekceważąco o kolorach. Właśnie od rzetelnego przestudiowania fizjologii widzenia barw przez ludzi, odkryłem, jaką ogłupiającą, oszukującą i bezmyślną jest nauka ludzka. Tak przestałem traktować poważnie naukę ludzką, porzuciłem swój ateizm i budowałem swój rzetelny światopogląd, przy którym nauka ludzka to ogłupianie, bezmyślność, szujowatość.
Po trzecie, wspomniałeś o samochodach. Na pewno nie są one żadną mądrością ani dobrem. Nie tylko rozjeżdżają i mordują na drogach harmonijne gatunki, ale także zmieniają klimat, co wyjdzie ludziom bokiem. I nie tylko chodzi o samochody z napędem spalinowym, lecz i innym (hybrydowym, elektrycznym), bo na ich potrzeby zmieniają klimat elektrownie.
Po czwarte, szczepienia to oczywista bezmyślność i obrzydliwe oszustwo, bo DSHN funkcjonuje harmonijnie od milionów lat, wykształcając wszelkie niezbędne lub przydatne mechanizmy dla zdrowia wszystkich gatunków, bez potrzeby idiotycznych, kretyńskich, oszukańczych szczepień.