Ja dodam, że według mnie lepiej, żeby ludzie częściej grywali w gry (ja polecam “Mega Many”) niż czytywali prorosyjską lub rosyjską propagandę w Internecie.
Javtam w gry nie gram. A co do internetu? Nie demonizujmy jak nasi przodkowie - dla ktorych ws,ystko czego nie rozumieli bylo dzielem diabła…
Łączyc kropki. Nie sluchac ślepo, zwlaszcza tych co krzyczą. Sprawdzać klamstwa i tlumaczenia jednych i drugich. No i… sprawdzać co za zakrętem. Tzn sprawdzać, czasem przewidywać co bedzie z danego punktu za jakiś czas. Nie zawsze dziś jest najważniejsze, czasem a może przedewszystkim trzeba myśleć o przyszłości.
Do tej się przyzwyczailiśmy.Najwyższy czas otworzyć oczy na ukraińską propagandę,bezczelność,podłość i zwyczajne scoorvienie tamtejszych elit,identycznych jak u sowietów! Tyle że z nieco odchylonym wektorem.
Historia bandytyzmu ze Wschodu,mimo chwil wytchnienia,nic się nie zmienia.
Niestety,to nie brydż i każde sprawdzanie ma swoje granice.Nawet jeśli jesteś dziennikarzem,nawet jeśli nie wahasz się postawić na szali swojego życia [ historia uprowadzenia i zamordowania Jarosława Zientary].
Uniknąć w pełnym tego słowa znaczeniu,dezinformacji,nie da się.
Możesz się jedynie bronić wiedzą oraz wnikliwością wobec aktualności.
Przy czym nigdy ci się to nie uda jeżeli jesteś tępym zwolennikiem jakiejś opcji politycznej.Wtedy to już nawet dezinformacja nie jest potrzebna.Pozostajesz głupcem na własne życzenie.
Dlatego przynajmniej należy próbować a nie chodzić ślepo.
Powiedziałbym,próbować i nie ustępować gdy scena się"zaciemnia".
Niestety z moich obserwacji wynika coś dokładnie odwrotnego.
Ludzie nie obserwują.Im to jest zupełnie niepotrzebne.No chyba że jako opcja"zbierania kamieni"na tych których nienawidzą.
Bo oni już wszystko mają w tych pustych łbach poukładane.I nie ważne co sie wydarzy,kto co uczyni lub co powie.Ważne jest wyłącznie to,KTO się wypowiada.Z której strony płynie głos…
Zrobiłem na fejsie,2 eksperymenty z wypowiedziami Tuska i Nawrockiego…Entuzjazm lub potępienie pokrywał się dokładnie z politycznymi preferencjami!
A cytowałem sprawy tak marginalne że nawet Pudelek by tego nie przyjął…
I tak jest ze wszystkim.
Zresztą ślepota nie jest najgorsza.To kalectwo ale nie draństwo.
Dzisiaj w południe wywaliłem z grona znajomych na fejsie [i zablokowałem na wszelki wypadek] pewną “aktywistkę” która w postępującym obłędzie nazwała Wołyń"serią fatalnych zbiegów okoliczności"które teraz rodmuchiwane są przez skrajną prawicę… ![]()
Jako że nie istnieje kategoria dla takiej głupoty i takiego zdradzieckiego draństwa,nie miałem wyjścia…
Jest dość prosta metoda na sprawdzenie kto jest russkim trollem lub pożytecznym idiotą: wystarczy sprawdzić jak zagraniczne media cytują i oceniają wypowiedzi polskich polityków.
W russkich mediach konfederaci są często cytowani i przedstawiani jako głos rozsądku, rządzący za to mają złą prasę. W zachodnich mediach jest całkiem odwrotnie. Ja mając doświadczenie życia w czasach PRLu w mieście pełnym russkich żołnierzy mam prosty wybór - russkie onuce won mi stąd!
Spędziłem młodość marząc o wyrwaniu się z tego komunistycznego bagna, a teraz jakieś dziwolągi mówią że unia europejska jest gorsza niż ZSRR?? Niech wypi…lają do rossji albo na białoruś!
Dużo tych zbiegów okolicznosci. I zapewne tak wyszlo przez zupełny przypadek. Oni nie chcieli. Właściwie to nasza wina.
Ba!
Ty myślisz że parapolitycznych krętaczy którzy tak myślą i jeszcze zwą się “dyplomatami” [takie określenie-“przebój” w gronie draństwa] nie ma?
Czego by o fejsie nie powiedzieć,skupia w porywach dziesiątki tysięcy uczestników.I tutaj margines błędów kurczy się w oczach.I można bezpiecznie wysnuwać wnioski bez obawy o pomyłki czy nieporozumienia.
Draństwo podporządkowane jedynie słusznym racjom,psychozie tłumu, jest w stanie przehandlować resztki przyzwoitości za cenę paru eufemizmów i doraznych hasełek…
Normalnie oczy się człowiekowi otwierają,w jakim gronie raz czy drugi raz przebywałem…
A marzy mi się aby teraz jakiś Niemiec czy inny Bułgar lub Serb,nazwał swoich komandosów bohaterami imienia jednostek Waffen SS!
Co zrobią Sikorski i Tusk?
Najpierw sprawdzą czy opór nie będzie ze szkodą dla wzajemnych stosunków ![]()
Mamy już w historii taki epizod.
Wspaniały Ronald Reagan,z nabożną czcią,wizytował swego czasu,cmentarz esesmanów w Bitburgu.I kwiaty składał…
A potem się tłumaczyli że 3/4 cmentarza to szczeniaki 18-letnie z wypranymi mózgami.I do tego H.Kohl stał za tym ![]()
A my?
Cisza ze strony opozycji bo to sojusznik,prawda?
Czyżby taki standard na wieki wieków?
Dzisiaj powielany przez potomków tych"dyplomatów" ![]()
Jawnym dowodem jest liczba pochwalnych wpisów pod adresem Brauna. Jego partia ma poparcie w społeczeństwie na poziomie 10%. Ale niech tylko pojawi sie w social meidach post krytykujący Gaśnicowego, to liczba przychylnych mu komentarzy przekracza 90% i wiekszość z nich jest łudząco podobna do siebie (“Tylko Braun!” “Boicie się go lewaki!” “Braun wreszcie zrobi porzadek!”)
Trzeba być kompletnym idiotą, by wierzyć, że piszą to normalni ludzie.