Jak ważna dla Was była możliwość wzięcia ślubu?

Witam. Odkąd interesuję się polityką, osoby homoseksualne walczyły o możliwość sformalizowania swoich związków, ale pytanie, czy jest o co walczyć? Przecież drugą stroną medalu są pary hetero żyjące bez ślubu, biorące ślub dopieto po wielu latach albo w przypadku młodych par, gdy pojawiają się plany na wspólne dzieci lub kredyty.

Oczywiście prawdopodobnie by się okazało, że również nie każda para homo będzie chciała formalizacji swojego związku lub nie od razu.

Dla mnie nie miało to znaczenia ale dla mojej żony już tak. Największe ciśnienie miała jej babcia i mama.

Potańczyć i wódki weselnej chciały się napić.
Pamiętaj, w podejmowaniu ważnych decyzji małżeńskich i przedmałżeńskich, zawsze biorą udział dwie osoby. Żona i jej matka. W przypadkach szczególnych do boju wkracza także babka.

Tak dla mnie jak i dla żony,był to najważniejszy dzień życia…A potem wszystko się zmieniło.Gdy narodziło się dziecko.I nagle ślub stał się tylko uroczystym wspomnieniem… :slightly_smiling_face:

Dla mnie to tylko papierek, ktory pozwala sie wspolnie rozliczac i reguluje wiele innych spraw. 9 lat bylam z moim obecnym mezem przed slubem. 19 lat po slubie. Wlasnie bede sie rozwodzic. Papierek mi sporo komplikuje teraz. Jak ktos chce byc razem, to pqpierek niczego nie zmienia ani niczego nie ulatwia/utrudnia.