Jak widzicie przyszłość UE? Mam na myśli wasze obawy

Przestań. Jak Cię lubię, przestań. Niektórzy, jak widać, nadal nie mają pojęcia o Rosji.

2 polubienia

To mnie oświeć

Jeżeli Polska, nie daj Boże, pod prawicowymi rządami wyjdzie z UE, za niewiele czasu ma “bratnią pomoc” ze strony Rosji. Nie oznacza to podboju polskich ziem, ani nawet wojny, tylko taką zależność jaką ma teraz Białoruś. I żadne ględzenie, żadnych mądrali tego nie zmieni. Ja się Tobie nie dziwię, urodziłeś się zbyt późno by wiedzieć na czym polega zależność od “starszego brata”. Prawica za zabezpieczenie swojej władzy sprzeda polską suwerenność wschodowi. Głosowanie na prawicę, to dobrowolne zakładanie sobie chomąta niewolniczego, czy to się komuś podoba, czy nie. Bo UE nam wtedy nie pomoże, a będzie się z Rosją układać naszym kosztem. Bo UE nie będzie chciała wojny i miłowała pokój. Dziś to, jednak wygląda inaczej, dziś jest ogromna szansa na pokonanie Rosji. Jednak bardzo duża społeczeństwa polskiego jest ślepa i głucha, bo duopol się nie podoba. Lepsze samodzierżawie rosyjskie. Nie na darmo Putin ładuje kasę we wszystkie prawice Europy.

3 polubienia

Zdziwił mnie wpływ Rosji na wybory w Rumunii. Rumuński to trudny język gramatycznie podobno

Ale jak widać mają wpływ nawet na takie państwa

1 polubienie

AfD w Niemczech to co? Za rosyjskie pieniędze żyje i się rozmnaża, o czym już tu pisałem. A Le Pen, inaczej we Francji?
Nasza prawica brata się z niemieckim AfD, taka patriotyczna. Nie widzą, że w programie mają rewizje granic? Głównie granic z Polską, ale i na Alzację z Lotaryngią też mają chrapkę. Nie chce mi się więcej pisać w tym temacie bo i tak kto popiera polską prawicę ma to gdzieś.

1 polubienie

Tak, Europa kiedys próbowala sie zjednoczyc. Pod rzymskim sandalem. Technologiii brakowalo. Bo i w zsadziebw to w rozkwicie impwrium wroga nie mieli Moim prywatnym zdaniem, ze to padlo nie oo olowiu, choc wplyw byl a niemozlwosc techniczns pozyskiwania nowych niewolnikow, tak owczesny kryzys energetyczny.
Pezez dlugi czas odpowiegnik europosel i w ogole instyticje to byla przechowalnia nieuacznikow poltycznych. Formula sie wyczerpala, cwaniaki zweszyli tani chwyt - antyunijmosc? Biorac kase z Unii?
Wielka Btytania nigdy nie byla uniina ? Od czasow Jana bez Ziemi? Hiszpania ? Tez kraj kolonialny? A w ogole kolego jak w tym time line umiescic historie Hanza? Wikingów, namutow i tygrysow szablozebnych?
Jak sie to ma do UE?

1 polubienie

Trochę za dużo błędów i trudno zrozumieć co masz na myśli

To nie Europa próbowała się zjednoczyć, to Rzym “zjednoczył” duży kawał Europy nie pytając nikogo o zdanie. Czaisz różnicę?

1 polubienie

A myślisz że Rosji jest na rękę rozpad całej UE czy tylko polexit?

Niby wspierają Le Pen oraz AfD ale czy to jest jednoznaczne z upadkiem UE?

Działali też na rzecz brexitu

1 polubienie

Rozmawiałam z kimś takim, który nie miałby nic przeciwko tej rewizji granic (i był to ktoś od Hołowni, wcale nie pisowiec). Jak powiedział: przynajmniej nie musiałby wyjeżdżać na saksy, bo mieszkałby na terenie Niemiec.
Ludzie nie potrafią myśleć, nie mają wiedzy i wyobraźni. Pewnie w życiu nie przeczytał żadnej książki, a filmy o okupacji ogląda jak s-f :frowning:

3 polubienia

Juz zrobolam edycje. Smatrfonyy mi zglupialy. Wylaczylam podpowiadacza, a one dalej swoje.

1 polubienie

Dzisiaj okupacja byłaby bardziej cywilizowana. Niemcy wyciągnęli wnioski z przeszłości a wielu Polaków żyje w Niemczech

Oczywiscie ze tak :rofl::rofl::rofl: choc miejse gdzie teraz mieszkam ponoc skolonizowali Fenicjanie​:rofl::rofl::rofl:
A palmy daktylowe to czemu tu rosna?

1 polubienie

Może Rosjanie chcieliby rozebrać wraz z AfD Polskę tak jak to dwukrotnie zrobili w przeszłości

Oj pomyslodawczynia rozbiorów byla Kasia ze Szczecina

1 polubienie

Nie myślę a jestem pewien, że Putinowi zależy na rozpadzie całej UE. A ci co w Polsce są za tym, np Braun, popierają w ten sposób tego mordercę. I ponad 6% uprawnionych do głosowania. Zresztą wśród wyborców PiS i wielu jego polityków też się znajdzie sporo takich. Patriotyzm, co nie?

2 polubienia

Człowieku… ja wolę nie sprawdzać tej teorii :frowning:

1 polubienie

Nie. Pomysłodawcami byli Hohenzollernowie. Ona dołączyła do pomysłu nieco później. A dlaczego tak się stało? To temat na sporą rozprawę historyczną.

2 polubienia

No i po zakończeniu obecnej wojny na Ukrainie Rosjanie będą mieli dylemat czy następnym razem znowu napaść na Ukrainę czy tym razem na Polskę (ewentualnie Litwę, Łotwę i Estonie)

Okupacja niemiecka? Co Ty znowu wygadujesz?

1 polubienie