Jak widzicie przyszłość UE? Mam na myśli wasze obawy

Co czwarty Polak chce polexitu

Russka propaganda sączona przez lata daje efekty - Polacy dali się napuścić przeciw Ukrainie, dają się nabrać na złą unię, a następny krok to dobra rossja… Niestety ludzie są dość głupi w swojej masie i dają się porwać populizmowi i ksenofobii, przez to takie konfederacje czy brauny rosną w siłę, a russkie służby bez problemu znajdują pożytecznych idiotów rozpowszechniających tę propagandę. :sleepy_face:

Obrazek, który mówi wszystko:

Żenujący,propagandowy bełkot.
Jak wygląda tzw.“jedność” ue,widać na przykładzie “uwierającej” wszystkich Ukrainy.
Ani wbrew pozorom na początku,ani tym bardziej potem,ue nie była jednomyślna wobec konfliktu.Jest to klasyczny przykład tego co Indianie nazwali kiedyś wężowym [rozdwojonym] językiem białego człowieka.
Pytanie jednak nie tego dotyczy.
Ue to pajęczyna.Nikt nie wie jak daleko to zostało zaciągnięte a jeśli ktoś mówi że wie,zwyczajnie kłamie.Albo zdradza czyjeś[?] tajemnice i zle skończy.
Coraz bardziej i bardziej przypomina mafijne struktury onz.Może jeszcze nie tak ale już “na dobrej drodze"pod względem korupcji i miedzynarodowego tchórzostwa.Ta Ukraina to całkiem niezły papierek lakmusowy!
Pod przykryciem oficjałek i tzw.“potępiania” sowieckiego barbarzyństwa,dopuszcza sie sowietów do coraz większego wachlarza rozgrywek sportowych i dąży do KARANIA tych co się temu sprzeciwiają!
Sprzedaje się broń Ukrom ale z klauzulą by nie używać jej na terenie sowieckim!!!Toż to wiodący wątek dzisiejszych newsów z BBC…No jak oni [Ukry] śmieli! :frowning:
Sport tylko w Polsce wydaje się byle tumanowi czymś marginalnym.W normalnym świecie jest to prawdziwa trybuna.Oczywiście nie tylko jedności ideałów ale także i bezgranicznej obłudy.Ale jest to zawsze głos WAŻNY.Czego byle papeć z pewnego kraju nad Wisłą nijak pojąć nie potrafi…
Obłuda i zakłamanie zawsze zle się kończą.
Na szczęście ue miewa wspólne płaszczyzny.Bo moim zdaniem lepiej tego kłamliwego twora na obecnym etapie obronić.Mimo wszystko.
Pluję na swoje lustrzane odbicie ale jak ZAWSZE,jestem wrogiem wywracania wszystkiego do góry nogami.Ewolucja a nie cuchnąca zbrodnią,rewolucja!
A jeśli ktoś chce radykalnej zmiany,to koniecznie poproszę o ofertę która nie mnie ma przekonywać a miliony.
Bo na razie mamy proces dokładnie odwrotny i dlatego prawica [wcale nie żadna"skrajna”-piszący tak to pospolici idioci,chcący zrobić “wrażenie” na czytelnikach] tu czy tam,zyskuje w oczach.
Na razie mamy jak w średniowieczu.Są wielkie miasta,metropolie i..reszta świata który to świat pozostaje permanentnie wzgardzony i wyszydzony.
Jako że czuję się częścią tego świata,mam nadzieję,WIELKĄ NADZIEJĘ że nie jest to proces nieodwracalny.Losy arogantów zapatrzonych w swoje nie znoszące sprzeciwu “wizje”,są dobrze znane i mam nadzieję,jeszcze zapamiętane choćby z najnowszej historii.

Na szczęście UE jest skonstruowana tak, że państwo stowarzyszone można wyrzucic, ale jest to bardzo trudne. Również opuszczenie unii z własnej woli jest niełatwe. Wyrzucenie Węgier i Polski było rozważane, ale tylko teoretycznie, Anglia sama się wyrzuciła, ale trwało to całe lata. Nawiasem mówiąc normalni obywatele już zauważyli, że to był błąd. Ekonomiści obliczali straty z powodu funkcjonowania poza UE o wiele ostrożniej niż okazały się w rzeczywistości. Teraz już wiemy, że ogromny udział w propagandzie antyunijnej w UK miały służby rosyjskie, podobnie jak teraz w Polsce i innych krajach UE. Mam nadzieję, że prawacki skręt Polski skończy się jedynie na kilku posłach-klaunach w sejmie, a nie dorwaniem się do rządów.

Ciekawe co to będzie

Jak Braun i Mentzen dojdą do władzy to pytanie nie będzie brzmiało jak widzisz UE tylko jak widzisz “sojusz” z Moskwą

Mentzen swego czasu stwierdził że on nigdy nie był prorosyjski

Braun to co innego. Pewnie Mentzen i Bosak trochę będą prorosyjscy ale wydaje mi się że przede wszystkim proamerykańscy z powodu nacisków politycznych

Liczą się działania a nie słowa.

Chociaż werbalnie nie jest prorosyjski a to oznacza że nie jest całkowicie prorosyjski a jedynie częściowo

Konfederacja organizuje protesty i marsze antyukraińskie, antyimigranckie, antyunijne, ale jakoś nigdy nie zorganizowała żadnej akcji antyrosyjskiej! Przypadek? Teraz juz wiecie, co o tym sądzić…

Nie są antyrosyjscy bo czerpią z elektoratu Korwina Mikke. Tym niemniej to chore