Chodzi mi o zastrzeżenie karty płatniczej w placówce banku zrobienie tego online odpada Czy wystarczy tylko powiedzieć chce zastrzec kartę i okazać dowód osobisty?
Dzwoń Chłopie szybko na infolinię banku, bądź znajdź na stronie bezposredni numer telefonu do działu w Twoim banku, który zajmuje się blokowaniem kart płatniczych.
Tu nie chodzi o mnie tylko o moją babcię i jej konto karta jest w domu nikt jej nie ukradł chodzi o to żeby kartę zastrzec żeby nie było za nią opłat Ciężko z nią coś zrobić jeśli chodzi o takie sprawy czy przez telefon czy przez internet przez ten ostatni to już w ogóle
Najlepiej jak nie masz mozliwosci online to telefon na infolinie albo pierwszy oddzial banku z brzegu.
Nie wiem jak to wyglada w Polsce, ale nie musi byc nawet bank, gdzie masz konto, wystarczy taki, który pracuje w systemie karty jaka masz.
To najlepiej byloby calkowicie zrezygnowac z karty, ale wtedy masz bardzo ograniczony dostep do pieniędzy na koncie.
A nie masz takiej opcji w aplikacji banku?
Ze starszym ludzmi i aplikacjami? Bywa czasem bardzo ciężko.
Najprosciej w takim przypadku jest z karty zrezygnowac, ale czy starsza pani bedzie miala zdrowie i siłę, zebybraz w miesiaco podjac odpowiednia kwote na miesieczne wydatki? Samej jej nie wyślesz przecież. No i brak karty (zasrzezenie tez) uniemozliwia dostęp do konta innej osobie niz właściciel. Chyba, że babcia zgodzi sie na konto wspólne lub ustanowi pelnomocnika - a nie wiem czy wszystkie banki maja taką opcje?
Tu nie chodzi o mnie tylko o moją babcie ciężko z nią coś załatwić to czasami bardzo ciężka sprawa ani przez telefon ani przez internet nawet w oddziale bywa dość ciężko Bankowość internetową ma zablokowaną przez błędne wprowadzenie hasła i tak trzeba by z nią jechać do tego banku żeby odblokować aplikacje w telefonie i bankowość internetową czego i tak nie będzie używać więc niech sobie to będzie zablokowane
Przyda ci się więc upoważnienie
To akurat nie jest problem bo na konto przychodzi bonus świąteczny dla emerytów z racji zawodów w którym pracowała do emerytury (do czego zmusiły nas procedury i jedna służbistka) i tylko to wybiera bo emeryturę przynosi listonosz pieniędzmi nie obraca wypłaca to tylko raz w roku w placówce Myśleliśmy żeby załatwić pełnomocnictwo bo z nią ciężko cokolwiek załatwić więc najlepiej żeby ktoś mówił za nią w banku
Wiem myślałem o tym i planujemy to załatwić