Angelina jakoś nigdy mnie nie pociągała. Podobnie Mila Jovović. Julia Roberts też nie była w moim typie.
Byc może dobór do roli bohaterki musi odpowiadać ścisłym kryteriom: np. nie powtarzalność. Jeżeli jest (występuje) jakiś topowy aktor, musi być dobrym tłem i może ego obojga nie może być na podobnym poziomie😁.
Przykro mi. Komentowanie tego typu jest nie na miejscu. To że jesteś mężczyzną nie daje Ci na to żadnego przyzwolenia.
W przypadku aktorow wyglad wchodzi w gre jako narzedzie zawodowe. Podlega ocenie jak najbardziej. To jakim jest czlowiekiem i jak wyglada bez charakteryzacji to juz sprawa wtorna.
Jak sie ktos pcha na inernetoweho celebryte tez wloczone ryzyko. I to niezaleznie od płci.
Sa aktorzy, mezczyzni, ktorzy zeby nie wiem co usilowali zagrac i tak wzbudzaja we mnie niechęć czy mawet bywa, ze spjrze na obsade i filmu ogladac nie bede. Zeby nie wiem jak wspaniale misl recenzje.
Tez mi zabronisz “oceniać”?
Angelina Jolie, Hale Berry, Julia Roberts - nie rozumiem ich fenomenu. Ich uroda jest według mnie dyskusyjna, a gra aktorska to drewno.
Na przeciwnym biegunie: Monica Bellucci, Penelope Cruz, Winona Ryder.
Albo nie przeczytałaś albo nic nie rozumiesz.I to wzór feminazistek.
Negatyw,pełna zgoda.Natomiast po obejrzeniu kilku drugoplanowych produkcji jak np.durna Sahara, nabawiłem się niechęci do Penelopy😏.A było zostać przy Almodovarze…
Nooo,wcale nie musi być tłem.Wlasciwie byłoby wskazane by było to coś więcej niż tło.
Podany tu przykład Moniki Belucci, podobnie jak przed laty Catherine Deneuve to chyba najlepszy komentarz.O tej drugiej pisał przed laty Aleksander Jackiewicz.Ona…wystarczy by była. Podobnie uważam w przypadku Virny Lisi .Ona po prostu potrafiła całkowicie “wypełnić ekran”
Faktycznie jednak,wiele zależy od roli i pewnej swobody jaka zawsze pozostawiają najlepsi twórcy.
Brawo!
Ale nie byłbym sobą gdybym nie spytał,o kogo może chodzić
Faktycznie Penelopa może nie gra zbyt ekspresyjnie, ale nie jest drewniana jak niektóre “większe” gwiazdy.
Tak Kochanieńki jestem głupim dziewczątkiem z zadatkami na feminazistkę.
PS. Wiem, wiem, panie aktorki zgodziły się na wystawie swojego wizerunku na widok publiczny, pracują i zarabiają w ten sposób.
Jednak wrzucając tego typu pytania wyrażasz zgodę na nieuzasadnione komentowanie wizerunku kobiet w ogóle - także naszych matek, sióstr, córek, partnerek i przyjaciółek.
Za takie brednie wpisywałem na starym forum,natychmiast na cl.
Żegnam.
Hiszpanscy aktorzy czesto eksperymentują. Plec tu nie ma znaczenia. Penelope nalezydo tych aktorek, ktore potrzebuja scenariusza i rezysera.
Choc byl kiedys z nia wywiad - aktorki amerykanskie byly zaskoczone jej dosc swobodnym podejsciem do wygladu na ekranie - dotyczylo to “Wszystko o mojej matce” kiedy cwierc wieku temu wkraczala w progi Hoolywood.
Sahara? Czasem pieniędzy zabraknie to sie chałturę lapie…
pewnie że nie musi, obsadzanie w roli słodkich idiotek czy seks bomb (jak M. M.)
Od Catherin D. wolałem Romy Svhneider
O właśnie, zapomniałem o niej. Mnie tez się nie podoba.
Ale za to taka Ornela Muti! dziś ma urodziny
Na życzenie autora, pytanie zamykam.
Uff, “boski” Leonardo di Caprio, Tom Cruise, Russel Crowe, Nicolas Cage
Z polskich wspolczesnych.? Nie wiem, podobno jacys aktorzy się jeszcze trafiaja… niczym kwiat paproci.