Ostatniego lata dzieciaki (obydwie już pracują) wykupiły mi 10 okrążeń w Ferrari 485 Italia, a do tego w ramach bonusu doszły 3 okrążenia w Mustangu GT i dwa w Mercedesie AMG GT (wersja 550 koni). Ferrari było zaje…fajne, wchodzenie w zakręt 90 stopni przy prędkości blisko 100 km/h z piskiem opon przestraszyło nawet gościa, który siedział ze mną na siedzeniu pasażera.
Jaki najfajniejszy samochód prowadziliście? A jakim chcielibyście się przejechać?
2 polubienia
Jadąc 100 na godz, to ja w taki zakręt wchodziłem poczciwą Warszawiną z silnikiem o mocy 65 KM. Miałem też niekłamaną przyjemność garnąć się BMW kabrio z 1936 roku, moc ponad 250 KM, bez szaleństw, ale na prostej to szło 250. Pojeździłem sobie też niemiecką DKW, rocznika nie pamiętam dokładnie, ale ogólnie też z lat 30.
3 polubienia
Mercedes SLS czyli safety car z f1.
Oprócz tego miałem olbrzymią frajdę w Ariel Atom i KTM X-Bow… choć te dwa to raczej bolidy niż samochody.
1 polubienie
Frajda to już była, gdy ktoś z Syreny do Fiata 125 się przesiadł.
2 polubienia
Różnymi brykami się szlajałem w pogardzę mając szereg przepisów kodeksu ruchu drogowego, ale z do dziś z sentymentem wspominam poczciwego Fiacika 126P w kolorze czerwieni a’la Ferrari, który na dłuuuuugiej prostej wydolił 115 na liczniku.
2 polubienia
A jak się trząsł przy tem.
2 polubienia
Dziwne, że silnik z ramki nie wyleciał.
2 polubienia
Bo ten motorek, nie samolot.
2 polubienia
Prowadzic to nie, bo nie przykladam wagi do marki samochodow Ale jechalam takim jakims “cudem” bardzo dawno temu jako pasazer. Z Zütrichu do Lichtenstein. Dochodzil do 300km/godz - wtedy to bylo cos. O ile sobie dobrze przypominam to byl to Lamborgini
2 polubienia
Nie zadawaj mi takich pytań.
Wyjaśniam.Byłem u lekarza ze skargą na moją erekcję no cóż ten paskudny pesel.
Lekarz po wnikliwej analizie stwierdził.Szanowny panie panu to mogą “stanąć” trzy rzeczy-zegarek,samochód i serce.Wolę nie stresować szacownych producentów samochodów,że raptem ich powód do dumy wziął się i wypiął.
3 polubienia
Do motopompy trzeba raczej mocniejszy silnik.
1 polubienie
Te, akurat były montowane w jakimś rodzaju małych motopomp. Nie pamiętam już, w jakich, ale własnoocznie widziałem
2 polubienia