U nas NIE MA zadnych"młodych".Rany,nie mogę już słuchać o tym wiecznym leku na wszystko.Od Muranki po piłkarzy a czas pokaże na kim skończywszy…
Piłkarze ligowi [jeśli w ogóle tacy są] grają stale raczej w drugiej lidze.W ekstraklasie jest miejsce tylko dla anonimowych zakupów wszelkiej taniochy z całej Europy.W najlepszej niby"polskiej" drużynie czyli w Rakowie gra zazwyczaj 2 Polaków i 2 innych czasem wchodzi z ławki…Pisze o tym niemal bez przerwy
Najlepszy coach w świecie,nie zrobi z tego drużyny,tym bardziej ze poza Lechem czy ewentualnie pojedynczymi piłkarzami w innych klubach, nikt nie prezentuje nawet cienia klasy piłkarzy sprzed 2,3 dekad.
A autyk nawet tego nie ogląda…A to oznacza ze w ogóle nic nie wie o polskim poziomie.
Moze sie opierac na znudzonych zagraniczniakach dla których jest to niechciana praca i faktycznie,zagrozenie kontraktu w przypadku kontuzji.
Wstyd polega na tym ze właściwie nikt w Europie tak nie myśli.I dlatego już kiedyś mało San Marino z nami nie wygrało a teraz owczarze.I oni dopną swego jeśli mentalność się nie zmieni.
A typy w rodzaju Bonka czy Laty wyglądają jakby zależało im jedynie na tym aby selekcjonerem był Polak.
Zreszta kto wie czy nie maja racji…Bo wyglada na to ze tutaj każdy kto przyjedzie, dla własnego dobra, musi się zniżyć do tej wiesniackiej mentalności prymitywów od 30 lat powtarzających jak mantrę"kasa, misiu,kasa"
Na podglądzie VAR nie uznano mojego 1:0
Ale dokladnie mi o to chodzi, ze tych “mlodych” wyciaga sie z drugiej ligi i wrzuca na głęboką wodą w nadzei, ze sie nie utopią.
Nie wiem czy jest gdzies jakis odpowiednik ekstraklasy nasycony taka liczba “zakupow” , czesto też z second hand? To i jak ich umiescic w rerezentacji?
Ich jedyna nadzieja jest załapanie się na wyjazd.I nie tylko ich bo kluby tez w ten sposób,zarabiaja.To krótsza droga niż wygrywać w Europie.
Wygląda na to, że Bałkany Polsce odpływają…
Symbolika niczym pogańskiego bożka
Nie slyszales o symbolice trzech malp?
Jest takie japońskie przysłowie o trzech mądrych małpach „nie widzę nic złego, nie słyszę nic złego, nie mówię nic złego ”
Pomijajac slowo zły hasla tego uzywa rowniez angielski wywiad.
Przepraszam bardzo, ale po skrupulatnym przeanalizowaniu sytuacji, regulamin i matematyka pozwalają jeszcze marzyć o awansie i wygraniu mistrzostw, więc nie rozumiem trochę tych komentarzy…
Swiat nalezy do marzycieli.
Czego oczy nie widzą, tego usta nie wypowiedzą, a nawet jeśli, to i tak uszy nie usłyszą… haha.
Jednak dobrze że nie oglądałem
Żenada była… Albania nas pokonała…
Stadiony na pastwiska!
Niee, Narodowy ma starą tradycję - bazar-giełda. Bedzie lepszy, bo ma rozsuwany dach.
Ale w jakim luksusie mogłyby pasać się kozy.
Ta boiskowa murawa to na plastikowym szkielecie. W zasadzie moglyby wtedy dawac mleko od razu w butelce.
Tak zupełnie żartem powiedziałam=“kibicuję Albanii” i co??
Przecież nie jestem wieszczką narodową…
Oczywiście ze tak…
Jak mawiał pan Kazimierz,“dopóki piłka w grze…”
W tej chwili tyle ekip awansuje, jest możliwość baraży…
Poki co jednak,oceniamy to zobaczyliśmy.A zobaczyliśmy najbrzydziej grająca ekipę w Europie i,biorac pod uwagę potencjał,jedna z najgorszych.
I to jest WSTYD.
Moze nie taki jak ogólnie rzecz biorąc w kolarstwie, ale niestety, jest!
Nawałka wracaj