Jakie dane podaje się do pełnomocnictwa notarialnego bankowego?

Czy oprócz głównych danych imię nazwisko pesel itp podaje się coś jeszcze? Chodzi o pełnomocnictwo żeby można wybrać określoną kwotę z konta (chodzi o moją babcię a ona nie ma telefonu a w banku chcą numer telefonu raz z danymi) Oraz czy w banku nie kręcą nosem na takie pełnomocnictwo od notariusza bo czytałem że tak się zdarzało

Oj, nie wiem bo to zalezy pd5 bańki i nego wenerrznych motm
Mnewiele uznaje pelnomocnicwa notarialne. Wiekszosc wymaga albo wspolwasnosci komta, albo podpisania w obecnosci pracownika banku upowaznienia potwierdzonego przez system. To tyle w teorii. W prakryce? Dajesz swoj kod blik czy innego systemu platnoscosci np. Pay Pa, l pin do karty ? I nie kombinujesz jak kon pod gore. Noestety bankowe zabezpieczenia sa dziurawe jak sito. Wiec jest to na slowo honoru.

Pisałem do banku w tej sprawie i mówią że nie ma generalnie problemu bo akceptują wszystkie tego typu pełnomocnictwa

No to pesel i dowod osobisty u notariusza plus osobiste stawiennictwo stron zainteresowanych powinno wystarczyc.
Z tym, ze jesli chodzi o natychmiastowy dostep do kasy w razie zgonu? Lepiej miec to co pisalam ale to kwestia zaufania.

1 polubienie

Pesel nr dowodu adres zamieszkania i stopień pokrewieństwa. Notariusza możesz do domu zamówić ale to dodatkowe koszty.

1 polubienie

Wiesz ile to kosztuje?

Nie i to co w necie piszą ma się nijak do prawdy. Sam 5 lat temu płaciłem 300+vat z dojazdem do chorego. Tyle że notariusz był tak troszkę znajomy. I może być i taniej i drożej bo oni mają prawo sobie liczyć .

1 polubienie

Do uzgodnienia.
Opłaty notarialne w Polsce są ustalane na podstawie maksymalnych stawek, określonych w rozporządzeniu Ministra Sprawiedliwości, i zależą od wartości przedmiotu czynności notarialnej.
Dojazd nie jest czynnoscia notarialna.

Porządni notariusze ? Czesto biora co łaska nie więcej niż…

A jak nastepuja komplikacje natury administracyjnej? To jeszcze poczekaja az odpowiednie dokumenty dotrą. To nie adwokaci,ktorzy wyjmuja rece z Twojej kieszeni przy temperaturze zera bezwzglednego. Zawsze mozesz poprosic o kosztorys.
Ale tez nie sa i stytucja charytatywna.

2 polubienia