Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Tu chylę czoła przed moim starym , nigdy nie miałam nieplanowanej ciąży , nie używałam gumek ani antykoncepcji pod jakąkolwiek postacią.

2 polubienia

A w szkolach chca uczyc masturbacji,zamiast zapobiegania niechcianej ciazy.

1 polubienie

To tak jak ja: moglam miec pelne zaufanie!

Duzo nie poczytam oprocz reklamy zajmujacej wiekszosc ekranu… No coz GW wie jak przekonac do siebie czytelników…
Co do samych modlow - nie sa w Europie odosobnieni, ale nie sa zbyt poważnie traktowani. Przynajmniej w krajach gdzie powaznie traktuje sie wychowanie seksualne, anrykoncepcje i prawa kobiet. Ja w moim lewactwie uwazam aborcje za ostateczność, ale jej zakaz przy jednoczesnym zabranianiu antykoncepcji, nauki o wlasnym organizmie i badan prenatalnych za terror i ograniczenie wolnego wyboru jednostki.
Dla przyzwoitosci nalezaloby wspomniec, ze granica az tak fanatycznego pogladu jakim jest ochrona plodu - kazdego i za wszelka cene nie przebiega miedzy zwolennikami dopuszczalnosci i polskim KK dowodzonym przez abepe z bejsbolem zamiast pastoralu, a jest nieco bardziej skomplikowana. Wiec robienie z grupki manifestantow newsa na cala Polske komu ma sluzyc? W takim razie czemu ma przeszkadzac muzulmanin z dywanikiem walacy czolem o chodnik? Tez w koncu “pobozny”. Temat jest etycznie zbyr skomplikowany, zeby sprowadzac to do rozancowej szopki, ale w jarmarczne pojmowanie katolicyzmu swietnie sie wpisuje.

1 polubienie

Ciekawe,za jak dlugo uznaja masturbacje,za zabojstwo z premedytavja))

Jeszcze moze powinien ksiadz uczyc…? Naprawde nie wiem: albo jestem nienormalna albo czesc ludzi to idioci…

1 polubienie

To juz na paranoje zakrawa.

1 polubienie

Moze nie zabojstwo z premedytacja, ale jesli dobrze pamietam to juz Biblia do zjawiska podchodzi z duzym sceptycyzmem.:worried:

2 polubienia

To tez interpretacja ludzi nawiedzonych…
Bibli nie napisal Bog.
To ludzie wkladaja w usta Boga,swoje slowa.

2 polubienia

Od poczatku uwzieli sie na kobiety…

Zapomniales o prywatnych gabinetach w Polsce i czarnym rynku srodkow poronnych.

2 polubienia

No bo ten dywanikowy on chrzescijanin nie jest!!!

Jak by nie bylo,to jest podziemie aborcyjne,kogo bedzie stac,pojdzie do gabinetu,inni pojsda za granice,a biedniejsi,beda sami sobie radzic.

1 polubienie

Stad potem wille (m.in.).

I to niekoniecznie w Polsce.

Oczywiscie. A poza tym moze byc kilka…

Każdy fanatyzm to skrajność

2 polubienia

Tak samo,nigdy gumek nie uzywalismy,ani zadnych innych srodkow anty.

1 polubienie