Tu chylę czoła przed moim starym , nigdy nie miałam nieplanowanej ciąży , nie używałam gumek ani antykoncepcji pod jakąkolwiek postacią.
A w szkolach chca uczyc masturbacji,zamiast zapobiegania niechcianej ciazy.
To tak jak ja: moglam miec pelne zaufanie!
Duzo nie poczytam oprocz reklamy zajmujacej wiekszosc ekranu… No coz GW wie jak przekonac do siebie czytelników…
Co do samych modlow - nie sa w Europie odosobnieni, ale nie sa zbyt poważnie traktowani. Przynajmniej w krajach gdzie powaznie traktuje sie wychowanie seksualne, anrykoncepcje i prawa kobiet. Ja w moim lewactwie uwazam aborcje za ostateczność, ale jej zakaz przy jednoczesnym zabranianiu antykoncepcji, nauki o wlasnym organizmie i badan prenatalnych za terror i ograniczenie wolnego wyboru jednostki.
Dla przyzwoitosci nalezaloby wspomniec, ze granica az tak fanatycznego pogladu jakim jest ochrona plodu - kazdego i za wszelka cene nie przebiega miedzy zwolennikami dopuszczalnosci i polskim KK dowodzonym przez abepe z bejsbolem zamiast pastoralu, a jest nieco bardziej skomplikowana. Wiec robienie z grupki manifestantow newsa na cala Polske komu ma sluzyc? W takim razie czemu ma przeszkadzac muzulmanin z dywanikiem walacy czolem o chodnik? Tez w koncu “pobozny”. Temat jest etycznie zbyr skomplikowany, zeby sprowadzac to do rozancowej szopki, ale w jarmarczne pojmowanie katolicyzmu swietnie sie wpisuje.
Ciekawe,za jak dlugo uznaja masturbacje,za zabojstwo z premedytavja))
Jeszcze moze powinien ksiadz uczyc…? Naprawde nie wiem: albo jestem nienormalna albo czesc ludzi to idioci…
To juz na paranoje zakrawa.
Moze nie zabojstwo z premedytacja, ale jesli dobrze pamietam to juz Biblia do zjawiska podchodzi z duzym sceptycyzmem.
To tez interpretacja ludzi nawiedzonych…
Bibli nie napisal Bog.
To ludzie wkladaja w usta Boga,swoje slowa.
Od poczatku uwzieli sie na kobiety…
Zapomniales o prywatnych gabinetach w Polsce i czarnym rynku srodkow poronnych.
No bo ten dywanikowy on chrzescijanin nie jest!!!
Jak by nie bylo,to jest podziemie aborcyjne,kogo bedzie stac,pojdzie do gabinetu,inni pojsda za granice,a biedniejsi,beda sami sobie radzic.
Stad potem wille (m.in.).
I to niekoniecznie w Polsce.
Oczywiscie. A poza tym moze byc kilka…
Każdy fanatyzm to skrajność
Tak samo,nigdy gumek nie uzywalismy,ani zadnych innych srodkow anty.