Jestem przeciwniczka aborcji, ale nie bede zakazywac.
Zobaczyłam te panie na zdjęciu i już nie chce mi się tego czytać
Też jestem przeciwniczką aborcji, ale są sytuacje życiowe, gdzie nie ma innego wyjścia.
Niestety to prawda!
Pamietam czasy,gdy aborcja,byla legalna.
Nie sadze,by kobieyy ustawialy sie w kolejkafh do gabinetpw.
Taki zabieg,nie jest obojetny,dla zdrowia kobiety.
A zeby zakazac aborcji,najpierw trzeba by zapewnic godziwe warunki dzieviom niechcianym.
A zakazy sa po to by je omijac.
Np.krasc tez nie wolno)))
Jak przeczytamy materiał dowiemy się , że 27 odbył się marsz przeciwników aborcji , dowiedzieli się, że 28 września miał się odbyć marsz jej zwolenników , tyczylo się to Dnia bezpiecznej aborcji.
Co ja o tym sądzę? Do znudzenia powtarzam , że w określonych przypadkach aborcja powinna być dozwolona .
Osobiście nigdy nie miałam takiego dylematu.
Tak, tylko kradnie sie bezplatnie; za aborcje trzeba zaplacic…
Dzieki Bogu ja tez…
I to pewnie dosyc drogo.
Zabiegi anorcyjne,zeszy do podziemia,co znacznie podwyzszylyo ceny.
Teho typu zakazy,zawsze maja odwrotny skutek i nanijaja komus kieszen.
Przykladem moze byc prohibicja w USA.
Nie tylko nie zmniejszula spozycia,a wrecz zwiekszyla,spozycie alkoholu i swiekszula ilosc zatruc alkoholem niewiadomeho pocjodzejia.
I tu bedzie to samo,ktora paji bedzie miala usunav ciaze to usunie,tylko zwiekszy sie ilosc powiklan pozabiegowych.
Zabieyo beda wyk9nywac ludzie niedouczeni,pozbawieni praw wykonywania zawodu,lub calkowici chochsztaplerzy.
To najgorszy krok polskiej,demokracji’’
Masz racje. A ja wlasnie przeczytalam wypowiedzi rodzicow tzw dziecka Chazana…Makabra!!!
Zakazuje sie aborcji,nie robiac kompletnie nic,by pomoz tym dzieciom i rodz8com,czy matkom
Polki zaczna robic gorace kompiele,by por9nic,ryzykujac zyciem,p
Juz teraz znajduje sie noworodki na smietnikach.
I jeszcze jedno.
Nie sadze,by Polki,byly tak bezkozhowe,by stosowaly aborcje,jako srodek antykoncepcyjny.
Ta ustawa to wrecz uwlacza godnosci kobiet.
Wlasnie o to chodzi…
Jestes kobieta,matka.
Czy poddala bys sie aborcji,tak szybko?
Bo u mnie byla by to ostatecznosc,
Mam jednego syna,tylko dlatego,ze kolejna ciaza zagrazala by zyciu zony i co?
Nie byla potrzebna aborcja,
O, w zyciu! Chyba, ze bylby stwierdzony niedorozwoj uniemozliwiajacy zycie dziecka. Podobnie zrobila Jula: przedyskutowali sprawe i w ogole zrezygnowali z badania na ew. wykrycie zespolu Downa. Z tym doskonale mozna zyc!
Ludzie w znakomitej wiekszosci maja szacunek do zycia.zwlaszcza kobiety,do swojego dziecka.
A teraz jeszcze chca zakazac anorcji plodow uszkodzonych.
To kraj demokratyczny,czy oboz koncentracyjny?
To jeuz zakrawa na parajoje.
Ktora bedzie miala usunac i tak usunie,pojedzie do Czech,Niemiec,albo do piwnicy do babki.ktora w watpliwych warunkach usunie ciaze.
@Leone_Marco że mną było identycznie i z tego samego powodu mam jedynaka.
Z tego co pamietam z filmow to “babki” mialy w tym celu druty albo pogrzebacz. Wiele kobiet umieralo.
Myslacy czlowiek,daje sobie z tym rade.
Ludzie to nie psy,czy koty,ze jak to mowia,co rok,prorok’’
KROLIKI jako przyklad sily narodu…
Szkoda nawet dyskutowac,
To jest chore.