Jakie masz pomysły?

No wlasnie,nie.
I bylbym bardzo szczęśliwy gdybym mógł zrealizowac swoje male plany.

2 polubienia

Napisałem, że 100 baniek jeszcze nie mam. O dźwiganiu pierwszej nic nie wspominałem i niech tak zostanie. :wink:

2 polubienia

Pomóc tylko chciałem tą sugestią niemoralną.

.ku chwale i dobrobycie ludzkości.

:grinning:

2 polubienia

Nie ważne jak, ważne w jakim celu. :smiley:

2 polubienia

Byl o tym czeski film w latach 60-tych.Nie pamietam czy Zeman,Kachynia czy inny Forman :innocent:
Ale chodziło własnie o to.

2 polubienia

Braki energetyczne ograniczaja potrzeby cywilizacji :wink:
Wyobraz sobie swiat, gdzie moznaby wszystkich politykow zgromadzic jdnym miejscu i nie wadziliby nikomu?
Bo bylaby to jakas miliardowa czesc powierzchni nadajacej sie do zamieszkania?

2 polubienia

Obecnie pokrycie około 0,3-0,4% powierzchni Ziemi panelami słonecznymi pokryłoby obecne zapotrzebowanie ludzkości na energię elektryczną. Tworzenie czegoś w rodzaju sfery Dysona, czy jakichś pochodnych tego pomysłu, jest w tym momencie bezcelowe.
Świat bez polityków? Nawet moja wyobraźnie tego nie ogarnia. :smiley:

3 polubienia

Fajnie by było mieć takie pomysły, moje są mniej warte… jak uda mi się na moim malym pomysle dorobić $400 dolarow miesiecznie to będę zadowolona :slight_smile: Chociaz moim marzeniem jest zarobic na tym tyle zeby nie musiec juz pracowac dla kogos innego i moc podrozowac kiedy tylko mam na to ochote.

3 polubienia

Pomysł a zarabianie to dwie,rózne sprawy.
Fajnie by bylo najpierw zarobic bo potem mozna kazdy pomysł zrealizować

2 polubienia

A może by tak sieć restauracji otworzyć i sieć bur podróży? :thinking: :thinking: :thinking:

A czemu nie? Sladami covida?
Od czego zaczac?
Od zyznych terenow w Brazylii? Odkrywkowych kopalni maseczek? Noclegi w opustoszalych domach starcow w gratisie.
Oj cos mnie na wisielczy humor wzielo…

1 polubienie

Ze zdalną obsługą smakoszy wirtualnej kuchni.

.co by zasobów nie marnować.

2 polubienia

Takie to juz sa. Programow kulinarnych prowadzonych nie przez amatorow a uznanych szefow kuchni zaczyna przybywac. Co fatalnie przeklada sie na jakość jedzenia w tym co jeszcze ocalalo w realu. Zamiast porzadnego obiadu sila sie na wynalazki obejrzane w TV

1 polubienie

Mylisz pojęcia.
Bussinesplan wirtualnej restauracji zakłada intensywne korzystanie z wirtualnych zasobów. Klientom restauracji dostarczony zostaje zamówiony posiłek drogą elektroniczną, co dodatkowo zmniejsza pozostawiony ślad węglowy. Konsumpcja takiego posiłku wymaga od klienta dużej dozy wyobraźni.

.ale co kucharza obchodzi, co klient żre?

2 polubienia

Nie chcę być bogaczem. Źle bym skończył.

1 polubienie

Z nim to jest bardzo ciekawa sytuacja… finansowo stoi wysoko w rankingu Forbesa a Tesla nadal nie przynosi zysków tylko straty. Nierentowna firma w którą wpompowuje się setki miliony dolarów :face_with_monocle: No ale jakby nie patrzeć zmusił inne firmy motoryzacyjne do rozwoju pojazdów z napędem elektrycznym. Co do pytania co bym zrobił mając 100 miliardów …robiłbym NIC :slight_smile:

2 polubienia

ja wiem o co Ci chodzi - dostajesz nie menu a katalog i jesz bez ograniczen i obawy, ze przytyjesz… :wink:
ja w kwestiach ponurej rzeczywistosci - ale to trend juz od lat - kazdy pseudokucharzyna napatrzy sie na TV i potem podaje blizej nieokreslona, niekoniecznie jadalna kompozycje na talerzu.

1 polubienie

Oddam wszystko lo biednym
Hej!!!:grin:

1 polubienie

O!
Te miliardy to cos nowego.I zmienia postać rzeczy.
Ale i tak sie tutaj nie zmieszcze z tym,co bym zrobił. :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Samolotami (w sensie kupiłbym sobie kilka hehe) :crazy_face:

To przede wszystkim …

1 polubienie