Jakie wynalazki uważacie za genialne, mimo że ich nie używacie i nie potrzebujecie?

Witam. Ja ostatnio podziwiam widywany w reklamach telefon komórkowy z ekranem prywatyzującym, czyli że pod kątem słabo widać, więc trudniej podglądać osobom postronnym.

Uważam, że taki ekran jest lepszy od folii prywatyzującej, bo folia prywatyzująca działa cały czas, a przecież czasami użytkownik chce coś pokazywać innym osobom, więc tę funkcję moża w każdej chwili wyłączyć. Ponadto można ustawić, żeby tylko powiadomienia z wybranych aplikacji nie były widoczne pod kątem dla osób postronnych.

Ten pomysł jest genialny, a przynajmniej w teorii. Nie jest to wynalazek potrzebny akurat mnie, bo telefon komórkowy mam bez karty SIM, więc nie wychodzę z tym telefonem z domu.

1 polubienie

Dla coraz wiekszej liczby ludzi - to ksiązka

3 polubienia

Dawne wyświetlacze LCD miały z natury ograniczone kąty widzenia i producenci chwalili się każdym postępem w rozszerzaniu tych kątów… :grin:

Uważam że technologie związane z mRNA to kolejny krok milowy po wynalezieniu antybiotyków. Teoria i technologia powstałe w ostatnich kilkunastu latach, a już stosowane w medycynie. Trochę dzięki COVID, a z drugiej strony tylko mRNA pozwoliło wyprodukować tak szybko szczepionkę na wirusa, którym do tej pory się nie interesowano za bardzo.

1 polubienie

Prezerwatywa. :face_with_tongue:

1 polubienie