Dzisiaj 20 kwietnia -data dosyć historyczna…
No i jest kilka świąt ![]()
Międzynarodowy Dzień Wolnej Prasy
Dzień Pracownika Przemysłu Włókienniczego, Odzieżowego i Skórzanego
Dzień Marihuany
Dzień Języka Chińskiego
Na chwile obecną,gdybym za godzine nie musiał do pracy,jestem w nastroju na"Dziewczyne z perłą",P. Webera,z intrygującym duetem,Scarlett Johansson-Colin Firth…O tym jak powstawalo arcydzielo Johannesa Vermeera…
Komedia z Sethem Rogenem. Obojętne która, w każdej jara maryśkę
Może Interview, o tym jak robili wywiad ze Słońcem Narodu, skoro i dzień wolnej prasy?
![]()
“Dziewczynę z perłą” czytałam, czy film jest na kanwie tej książki? Musiałabym poszperać, bo chętnie bym obejrzała ![]()
Tak.Tracy Chevalier…Przyznam ze nigdy niczego nie czytalem…
@gra, przesyłam link. Dla mnie naprawdę niezły, niebiański w klimacie ![]()
Dzięki :))
Pozwoliłem sobie też go obejrzeć. Klimat iście z tamtej epoki i sceny jak z obrazów niderlandzkich mistrzów. Dziękuję @Aszka_J.
Martyrs.
![]()
Obejrzałam, bardzo dobry film (zwłaszcza, że bez reklam - szok!), książka też. Jeszcze raz dziękuję ![]()
@Antykwa Też lubię ten film
@collins02 Scarlett zagrała przecudnie!!!
A ja podziwiam twórców że w tej pięknej współczesnej twarzy dostrzegli twarz tej skromnej nederlandzkiej służącej.
Tez uwielbiam takie powsciagliwe kreacje.Dla mnie jej rola no.2 po swietnym,“Miedzy slowami”.
Obejrzałam!
Dzisiaj już trochę inne klimaty jednak…
Choćby ![]()
“Orbitowanie bez cukru” film z 1994 roku???
/Jestem w szoku…/
“Wywiad ze słońcem narodu”-film z 2014 =obejrzany!
Komedie jeszcze chwile zaczekają…
Obawiam się jedynie, że z tym filmem jest tak jak np. z Hot Shots, Austin Powers i wiele innych komedii. Jest tam sporo idiomów i zupełnie nieprzetłumaczalnych zwrotów. Mimo wszystko, moim zdaniem typowy odmóżdżacz. Lubię takie czasami ![]()