Dobry wybór?
Moim zdaniem dobre jest przede wszystkim to że ten wybór nareszcie MA MIEJSCE!
Za absolutnie skandaliczne uważam zachowanie niejakiego Kuleszy,miotajacego się po świecie,bez idei, bez pomysłu czy koncepcji…Niby nic nowego ale…Czy loty do USA miały tutaj w czymkolwiek pomóc?
Jan Urban,świetny niegdyś piłkarz,legenda Osasuny Pampeluna,trener Górnika Zabrze,z pewnością o piłce wie wszystko.Przynajmniej tego możemy być pewni.
Twardo stoi za nim Dariusz Dziekanowski [obaj panowie grali niegdyś razem…] który dodaje także iż pochwala dobór współpracownika,Jacka Magiery…
Z bramkarzami spotykać się będzie Józef Młynarczyk…
I faktycznie, fajnie to wyglada na papierze.Być może nawet jest to obecnie wybór bezkonkurencyjny, przynajmniej z krajowego rynku.Wyborów fachowców zza granicy na razie wszyscy maja dość i może lepiej uciąć emocje w zarodku.
Jesli zapoznać się z tzw. opiniami których wszędzie pełno,rzuca się w oczy że środowisko jest zadowolone,zaś kibice [szczególnie ci w"kapciach"] są tak dalece sceptyczni jak to tylko można sobie wyobrazić.
I trudno się temu dziwić.Jednak tradycyjnemu, polskiemu narzekaniu, na ogół całkowicie bezmyślnemu,tym razem można przeciwstawić serie kompromitujących wyników,obraz gry na coraz niższym poziomie,wewnętrzne konflikty na poziomie podwórkowym…
A moim zdaniem, jest jeszcze coś i jest to rzecz najważniejsza.
W polskiej, tzw.“ekstraklasie”,jest coraz mniej polskich piłkarzy i zawsze stanowią mniejszość na boisku.Bardzo rzadko mamy sytuacje gdy po boisku biega w ramach jednej drużyny,5-6 Polaków.
Z czego ma więc selekcjoner brać i wybierać?
Jakich cudów mamy od niego oczekiwać?
Wszak na porażki z Mołdawia czy Finlandia,pracowaliśmy bardzo sumiennie od wielu lat…
CO takiego miałoby się stać by nasi zawodnicy wykazali się ambicja siatkarek, siatkarzy czy lekkoatletów [bo do porównywania do Igi,nikt mnie nie zmusi…]?
Ja na początku czekam jedynie na jedno…By ten czy inny wywołany do odpowiedzi piłkarz,przestal wreszcie BREDZIĆ że gra z orzełkiem na piersi to jego szczyt marzeń i honor dla każdego piłkarza.
Przynajmniej na razie.
Chyba dobry wybór. Ale czasu mało. A mecz z Holandią niedługo. Zobaczymy
Z czasem sie okaże czy uda mu sie nalac z pustego w próżne? Z tym, ze slowo prozne mozna potraktowac dwojako próżność niektórych reprezentantów?
I faktycznie luka kadrowa…
Selekcjonerów ci u nas dostatek.Ciągle ich zmieniają.Widocznie to stanowisko przechodnie aby każdy się nachapał a grać nie ma komu
Ale rozumiem naszych zawodników-za mało zarabiają..głodne na trawe wychodzą i nie mają siły latać za piłką
Mnie też nie. To byłaby profanacja. Iga pokazała, że milion razy gra na trawie lepiej niż te polskie piłarskie łamagi.
Tu nawet żaden cudotwórca nie pomoże. Z czego lepić ma Urban?
Na fejsie jakiś idiota,próbował mi wmówić że to bez znaczenia bo poziom ligi jest słaby…No ręce opadają do piwnicy…
A jaki ma być jeśli składy drużyn lepi się pseudo zawodowcami trzeciego sortu,zainteresowanymi jedynie kasą?
Jak ma wyglądać kadra jeśli przy obecnej tendencji,zaczną się w niej pojawiać piłkarze drugoligowi?
Nawet największy dureń i ignorant,zawsze może porównać"tu i teraz", z"tym co było".
Jak wreszcie,ma wyglądać rozwój gdy nikomu na tym nie zależy?
Panie przeczytałem Urban i pomyślałem że on chyba nie żyje… Nie doczytałem imienia.
No bez przesady, nie jednemu psu Burek.
Urban tu w Hiszpanii byl znanym graczem i uznanym trenerem.
Do dzis ponoc ma dom w Pamplonie i sporo czasu tam przy pinxos i txacoli lubi sobie posiedzieć?
Jednego mozna byc pewnym, że tu nie ogon bedzie kręcil psem.
A duch Ci sie przyśnił?
Lewandowski wraca…Urban nie widzi problemu…
Co z opaską kapitana?
Tego na razie,nie wie nikt.Robert podobno nie przywiązuje do tego wielkiej wagi i wraca,tak czy siak…
Ale to jest nic!
Wrócić chce także Grosicki który na narodowym,już sie pożegnał z kadrą…
Można powiedzieć że to wszystko ma niezbyt wiele wspólnego z samą piłką.Póki piłkarze nie grają,dziennikarskie zuchy muszą się czymś zająć…
Ale…Czy ten cyrk to bałagan stworzony przez media?
Bo jeśli tak to tzw. dziennikarze się nie wykazali.No bo żeby nikt nie napisał ani słowa o strajku/opozycji/niechęci wobec Probierza???
Uwzięli się natomiast obrońcy cnót wszelakich aby truć o tzw. stronie moralnej konfliktu o opaskę
Otóż uważam że tutaj alkohol do tzw. wejścia na orbitę,jak to się kiedyś mówiło,jest zupełnie zbyteczny.
Po co płacić za coś,co mamy za darmo…